ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώνεται η δράση για παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε Κοφίνου και Μενόγεια

Ανανεώνεται η δράση για παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε Κοφίνου και Μενόγεια

Ανανεώνεται για ένα ακόμη χρόνο η δράση για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου και στο Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μεννόγειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της δράσης παρέχονται υπηρεσίες από νοσηλευτικό προσωπικό με στόχο την πρόσβαση των ατόμων, τα οποία πιθανόν να χρήζουν διεθνούς προστασίας, σε  ποιοτικές υπηρεσίες  νοσηλευτικής φροντίδας σε τακτική βάση.

Επίσης, ενισχύονται οι προσπάθειες του κράτους για προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και διαφυλάσσεται το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης σε συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας  για τα άτομα της ομάδας-στόχου.

Οι φιλοξενούμενοι / κρατούμενοι στους πιο πάνω χώρους έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσηλευτικές υπηρεσίες, συμπληρώνεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι νοσηλευτές στα ιατρεία του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου και του Χώρου Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών στη Μεννόγεια (ΧΩΚΑΜ) εκτελούν καθήκοντα με στόχο την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας, την έγκαιρη διάγνωση και την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όπως και την άμεση και αποτελεσματική διασύνδεση τους με άλλες υπηρεσίες υγείας.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και είχε ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2017, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top