ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες

ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες

Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες και παρά τα οικονομικά μέτρα που πήραμε χρειαζόμαστε και μεταρρυθμίσεις, είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

 
Σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» άρχισε τις περικοπές από την «κορυφή», αναφερόμενος στις περικοπές μισθών και επιδομάτων στον ίδιο, στον «πρωθυπουργό στους «υπουργούς» και «βουλευτές».
 
Είπε ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει μόνο τους φτωχούς και για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή η «κυβέρνηση» πήρε τα μέτρα της και ζητεί τη στήριξη και αλληλεγγύη όλων.
 
Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία της μεταρρύθμισης και ειδικά στις μεταρρυθμίσεις στο «δημόσιο» τομέα, σημειώνοντας ότι σημαντικός στόχος αποτελεί η καταπολέμηση της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 
Έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα αλλά και την κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία, και είπε ότι μετά την κρίση η «νότια Κύπρος» κατά την έκφρασή του, άρχισε σιγά σιγά να στέκει στα πόδια της ενώ πριν από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περικόψει το 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να κουρευτούν καταθέσεις σε τράπεζες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top