ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΑΥΑΓΙΟ στην άχαρη διαδικασία για τον ΑΠΟΕΛ και οδυνηρός αποκλεισμός

ΝΑΥΑΓΙΟ στην άχαρη διαδικασία για τον ΑΠΟΕΛ και οδυνηρός αποκλεισμός

Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ στο Καζακστάν, αφού ηττήθηκε από την Αστάνα στην «Αστάνα Αρένα» με 2-1 στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι και γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, με τους «γαλαζοκίτρινους» να χάνουν… τέσσερα συνεχόμενα πέναλτι, αφού ευστόχησαν μόνο στο πρώτο!

Στους ομίλους προκρίθηκε η Αστάνα, η οποία κέρδισε με 1-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

 

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο ημίχρονο, η Αστάνα πήρε αυτό που ήθελε και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0, με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ενρίκε.

Ένα πρώτο μέρος που είδαμε να επιβεβαιώνονται όλα όσα είπε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ στη χθεσινή διάσκεψη τύπου.

Η Αστάνα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι μάταια όμως. Μετά και το τέρμα της Αστάνα στο 16΄ της αναμέτρησης οι πρωταθλητές μας ανέβασαν στροφές.

Ένα πρώτο ημίχρονο λοιπόν όπου ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να πάρει το παιχνίδι εκεί που εκείνος θέλει.

Με τους Γκάγιας Ζαχίντ κυρίως και Σόουζα να προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια των ‘γαλαζοκιτρίνων’.

Σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου είδαμε την ομάδα της Αστάνα να κερδίζει συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Με αυτή την πίεση που έβαλε η Αστάνα δεν αργήσαμε να δούμε και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τους Καζάκους.

Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε η επίθεση στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ με τον Καμπανάνκα να εκτελεί και τον Βάτερμαν να του λέει όχι. Ο ΑΠΟΕΛ σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο γρήγορος ρυθμός που έδωσε η Αστάνα στον αγώνα, έκαναν τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να τον ελέγξει. Κάπου λοιπόν στο 15ο λεπτό έγινε η φάση του ημιχρόνου όπου θα έχει αρκετό απόηχο.

Ο Καμπανάγκα έκανε του σουτ με τον Καρλάο να διώχνει την μπάλα με το κεφάλι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να έχει αντίθετη άποψη καταλογίζοντας το πέναλτι. Ο Ενρίκε ανέλαβε την εκτέλεση του, κάνοντας το 1-0 στο 17΄.

Μετά και το τέρμα που δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, αξίζει να σημειωθεί πως ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Έριτς, πέρα από 2-3 πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ στο 36΄ που κατέληξε λίγο άουτ.

Αν όμως ο Δανός διαιτητής καταλόγιζε την παράβαση που έγινε πάνω στον Ρέζα εντός περιοχής στο 29΄ (πέναλτι και αποβολή), τότε θα μιλούσαμε για διαφορετικά δεδομένα στο υπόλοιπο του αγώνα…

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν είχαν διάθεση για ρίσκα και έδωσαν ένα αργό ρυθμό στο ματς, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή μπάλας, αλλά να μη μπορεί να απειλήσει στο πρώτο τέταρτο και τους γηπεδούχους να έχουν μία καλή στιγμή με τον Αλμέιδα στο 56΄.

Στο 62΄ όμως, καταγράφηκε η πρώτη φάση για την Κυπριακή ομάδα στην επανάληψη, με το μακρινό σουτ του Σάλαϊ, το οποίο αποκρούστηκε από τον Έριτς, ενώ είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με σουτ των Ντε Βινσέντι και Ρέζα στο 71΄ και 72΄ αντίστοιχα.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει καλή κυκλοφορία μπάλας και να ψάχνει το γκολ και στο 75΄ έχασε καταπληκτική ευκαιρία με τον Τάμαρι, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έριτς στο τετ α τετ και στην επαναφορά, ούτε ο Ρέζα μπόρεσε να σκοράρει, αφού σούταρε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ήρθε η απάντηση της Αστάνα, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, μετά από κεφαλιά του Κλέινχεϊσλερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, αλλά χωρίς να ρισκάρουν, με την Αστάνα να πιέζει κάπως στο φινάλε, αλλά να μη βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα και ως εκ τούτου, το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Περισσότερα σε λίγο…

Κίτρινες: 13΄ Μουζίκοφ, 56΄ Αλμέιδα, 74΄ Σόμκο, 98΄ Άνισιτς, 108΄ Ενρίκε – 15΄ Καρλάο, 18΄ Σάλαϊ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Aστάνα (Μπαμπαγιάν): Έριτς, Ρουκάβινα, Άνισιτς, Κλέινχεϊσλερ (97΄ Μπεϊσεμπέκοφ), Μουζίκοφ (53΄ Αλμέιδα), Ενρίκε, Τόμασοφ, Μαέφσκι, Καμπανάγκα (83΄ Γιανγκά), Ποστνίκοφ, Σόμκο.

ΑΠΟΕΛ (Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Καζού, Νσούε, Καρλάο, Βούρος (120΄ Γκέντσογλου), Μοράις, Ζαχίντ (65΄ Ντε Βινσέντι), Σόουζα, Ρέζα (94΄ Ντελατόρε), Αλ Τάμαρι (83΄ Εφραίμ), Σάλαϊ.

Αποστολή του ThemaSports στο Καζακστάν: Ανδρέας Μιχαήλ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ξεγέλασε 83χρονο για ανάκτηση γης που απώλεσε πριν χρόνια - Χειροπέδες σε 52χρονο - Το ποσό που του απέσπασε

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top