ΔΙΕΘΝΗ

ΑΓΓΛΙΑ: 14μηνη φυλάκιση σε 24χρονο επειδή αρνήθηκε να δώσει κωδικούς στο facebook

ΑΓΓΛΙΑ: 14μηνη φυλάκιση σε 24χρονο επειδή αρνήθηκε να δώσει κωδικούς στο facebook

Είναι αδίκημα να μην αποκαλύπτεις τους κωδικούς του facebook; Στην Αγγλία, πάντως, όπου οι νομοθέτες δεν παίζουν, υπάρχει τέτοιος νόμος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Παρασκευή (31/08) επιβλήθηκε φυλάκιση 14 μηνών στον 24χρονο Στίβεν Νίκολσον, ύποπτο για τον φόνο της 13χρονης Λούσι ΜακΧιού στις 26 του περασμένου Ιουλίου (2018).

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των εξετάσεών της για τον φόνο της μαθήτριας που μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε αθλητικό κέντρο του Σαουθάμπτον, ζήτησε από τον Νίκολσον να αποκαλύψει τις συνομιλίες του στο facebook με την ΜακΧιού.

Ο Νίκολσον αρνήθηκε κι έτσι οι Αρχές της χώρας τον κατηγόρησαν βάσει νόμου που έχει να κάνει με τις Έρευνες των Αρχών της Αγγλίας και υποχρεώνει υπόπτους για αδικήματα να συνεργάζονται με αυτές (Regulation of Investigatory Powers Act).

Έτσι, λοιπόν, δικαστήριο του Σαουθάμπτον τον καταδίκασε σε 14μηνη φυλάκιση.

Ο Νίκολσον είναι ύποπτος για τον φόνο της 13χρονης, ενώ διερευνάται εναντίον του και αδίκημα που αφορά σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικο άτομο.


Ήταν οικογενειακός φίλος και διέμενε στο σπίτι της Λούσι μέχρι και τον Ιούλιο. Θυμίζουμε πως η άτυχη Λούσι δολοφονήθηκε στις 26 ιουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=50RaUxqtmIA

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top