ΚΟΣΜΟΣ

Kινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν αυτοδιασπώμενο πλαστικό για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Kινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν αυτοδιασπώμενο πλαστικό για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν ένα πλαστικό που διασπάται στο νερό και θα μπορούσε να συμβάλει στην συγκράτηση της ολοένα και πιο σοβαρής ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά.

Το νέο σύνθετο υλικό πολυεστέρα μπορεί να αποσυντεθεί στο θαλασσινό νερό σε μια περίοδο από μερικές μέρες έως αρκετές εκατοντάδες ημέρες, αφήνοντας μικρά μόρια που δεν προκαλούν ρύπανση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τεχνικού Ινστιτούτου Φυσικής και Χημείας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, για πολλά χρόνια οι άνθρωποι επικεντρώνονταν στη λεγόμενη «λευκή ρύπανση» στη στεριά. Η ρύπανση από πλαστικές ύλες στις θάλασσες τραβά την προσοχή των ανθρώπων όταν γίνονται όλο και περισσότερες αναφορές για ζώα της θάλασσας που πεθαίνουν εξαιτίας τους.

Η δημιουργία του νέου υλικού έγινε με τον συνδυασμό διαδικασιών μη-ενζυμικής υδρόλυσης, διάλυσης νερού και βιοδιάσπασης.

Η έρευνα ξεχώρισε πρόσφατα ανάμεσα σε 30 βραβευμένα έργα σε έναν διαγωνισμό καινοτόμων μελλοντικών τεχνολογιών στη Σεντζέν, στην νότια επαρχία της Κίνας Γκουανγκόνγκ.

Ο διαγωνισμός ενθάρρυνε νέους Κινέζους επιστήμονες να συλλάβουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και να ενεργοποιήσουν την καινοτομία.

Η Κίνα έχει δώσει ύψιστη προτεραιότητα στην οικολογική προστασία του περιβάλλοντος.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top