Η πτώχευση της Olympic στην Επιτροπή Θεσμών - Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Η πτώχευση της Olympic στην Επιτροπή Θεσμών - Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Η Έφορος Ασφαλίσεων ελέγχει περίπου 30 ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα την Κύπρο, ενώ υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες, που λειτουργούν στην Κύπρο, αλλά η έδρα τους είναι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και δεν ελέγχονται από την Έφορο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Ζαχαρίας Ζαχαρίου σημειώνοντας ότι ο κύκλος εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών, που ελέγχονται στην Κύπρο είναι γύρω στα 930 εκ ευρώ και οι εταιρείες αυτές έχουν περιουσιακά στοιχεία γύρω στα 4 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών αντιστοιχεί στο 3-4% του ΑΕΠ και είναι πολύ σημαντικός, πρόσθεσε ο κ. Ζαχαρίου λέγοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να εξετάζονται και τα προβλήματα πελατών τέτοιων εταιρειών που είναι αρμοδιότητα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου με την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.