ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ζητά η διυπουργική επιτροπή

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ζητά η διυπουργική επιτροπή

Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ζητά ο Υπουργός Παιδείας, με επιστολή εκ μέρους της διϋπουργικής επιτροπής, προκειμένου να ζητηθεί γνωμάτευση για τους τρόπους διαχείρισης της κρίσης στην εκπαίδευση.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, μέλος της διυπουργικής επιτροπής.

Επεσήμανε ωστόσο ότι τα μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός τόνισε, είναι να βρεθεί λύση γιατί η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό για το οποίο έχει ευθύνη η Πολιτεία.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κυρία Αιμιλιανίδου, είπε ότι μετά το διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η ίδια αποχώρησε με τη βεβαιότητα ότι βρέθηκε λύση και ότι υπήρχε κείμενο συμφωνίας το οποίο θα αποτελούσε βάση συζήτησης για τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης.

Διερωτήθηκε παράλληλα πώς γίνεται οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά τον πολύωρο διάλογο να λένε ότι συμφωνούν και εκ των υστέρων να δηλώνουν ότι η τελική απόφαση λαμβάνεται από τα συλλογικά τους όργανα.

Αναφερόμενη στην επίμαχη παράγραφο με τις πιστώσεις, η κυρία Αιμιλιανίδου είπε ότι δεν συζητήθηκε καθόλου στο πλαίσιο του διαλόγου.

Επισήμανε επίσης, πως στην συμφωνία περιλαμβάνεται όρος που αναφέρει ότι οι όποιες διαφορές υπέρ των εκπαιδευτικών προκύψουν στο διάλογο που θα ακολουθήσει, θα τους αποδοθούν μέσα στα επόμενα τρία έτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top