Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα

Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ελαστικά, εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εναντίον του τείχους ασφαλείας και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονταν εκεί, πρόσθεσε.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση του αποκλεισμού του θύλακα και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις 178 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν βομβάρδισε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ - Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων και στην Τεχεράνη

Live: Το Ιράν βομβάρδισε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ - Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων και στην Τεχεράνη

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE