Άγνωστοι έβαζαν βελόνες μέσα σε φράουλες στην Αυστραλία

 Άγνωστοι έβαζαν βελόνες μέσα σε φράουλες στην Αυστραλία

Η αστυνομία έχει δηλώσει πως αυτό το σαμποτάζ με βελόνες και καρφίτσες αφορά έξι μάρκες από φράουλες στην Αυστραλία και οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας προσέφερε σήμερα αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες ραψίματος μέσα σε φράουλες.

«Κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη βιομηχανία της φράουλας, αλλά έτσι βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μωρών και παιδιών και οικογενειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ επιβεβαιώνοντας την επικήρυξη.

Η προειδοποίηση αφορά τις μάρκες φράουλας Berry Obsession, Berry Licious, Donnybrook Berries, Love Berry, Delightful Strawberries και Oasis, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έκανε γνωστό πως τα φρούτα με τις βελόνες φαίνεται πως προέρχονται από έναν προμηθευτή με έδρα την Κουίνσλαντ.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι μείζων παραγωγός φραουλών και η βιομηχανία της φράουλας αποφέρει στην Αυστραλία περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον χρόνο.

Ο όμιλος Woolworths απέσυρε και τις έξι προαναφερθείσες μάρκες από τα ράφια των σουπερμάρκετ του, όμως συνεχίζει να πουλάει άλλες ποικιλίες του φρούτου.

Οι τιμές της φράουλας έπεσαν σ’ όλη τη χώρα. Το ABC News μετέδωσε σήμερα ότι οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν στο μισό, κάτω από το κόστος παραγωγής στη Δυτική Αυστραλία, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να είναι αναγκασμένοι να πετάξουν στις χωματερές τόνους αυτού του φρούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής από τα κατεχόμενα για την Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, όπου απόψε (τοπική ώρα ΗΠΑ) θα δει τον ΓΓ του ΟΗΕ κι αύριο το μεσημέρι (τοπική ώρα) θα συμμετάσχει στην άτυπη τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο κ. Γκουτέρες. Ο κ. Τατάρ θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Κυριακή κι έχει προγραμματισμένες δηλώσεις μετά τις συναντήσεις, αλλά και κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE