ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΙΛΗΣΑΝ τα «πιστόλια» / Από ΕΝΑ ημίχρονο η κάθε ομάδα!

ΜΙΛΗΣΑΝ τα «πιστόλια» / Από ΕΝΑ ημίχρονο η κάθε ομάδα!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Προηγήθηκαν οι Λαρνακείς με τον Φλοριάν, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος με τον Κίνγσλεϊ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νέα Σαλαμίνα να αμύνεται. Ήταν ξεκάθαρο πως έψαχναν το γκολ οι φιλοξενούμενοι ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν με κλεψίματα και κάποιες αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν απειλή προς την εστία του Τόνιο.

Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή ήταν αναμενόμενο πως σε κάποια φάση θα ερχόταν το γκολ. Κάτι που έγινε στο 21ο λεπτό καθώς με ποιον άλλον, τον Φλοριάν, άνοιξε το σκορ. Ο Γάλλος φορ έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ιωάννου και νίκησε τον Βεσελόφσκι. Έγινε λοιπόν έτσι το 0-1.

Η Νέα Σαλαμίνα έψαξε αντίδραση, προσπάθησε να βγει οργανωμένα μπροστά όμως η ΑΕΚ με το να κρατάει μπάλα και να έχει υπομονή στις μεταβιβάσεις της, έκοψε τον αέρα των ερυθρολεύκων.

Το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη έφτιαξε μια καλή στιγμή στο 36ο λεπτό, όμως το σουτ του Τιάγκο σταμάτησε σε σώματα ενώ είχε πορεία προς τα δίκτυα.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ καθώς δεν επέτρεψε στη Νέα Σαλαμίνα να δημιουργήσει φάσεις, πλην μιας περίπτωσης με τον Τιάγκο που αναφέραμε πιο πάνω. Το σκορ μετά την πάροδο των πρώτων 45′ ήταν 0-1 υπέρ των κιτρινοπρασίνων.

Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έκανε μια αλλαγή που άλλαξε την εικόνα της ομάδας του. Απέσυρε τον Κωστή και έβαλε τον Νουρ. Η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε απόδοση, πίεσε την ΑΕΚ και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Στο 59′ η ΑΕΚ προέβει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τρουγιόλς ένιωσε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Μίκελ.

Κάπως αυτό αποσυντόνισε την ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Νουρ ανέβηκαν αισθητά και η ισοφάριση ήρθε δίκαια στο 64′ με δράστη τον Κίνγσλει. Το μακρινό σουτ του φορ των ερυθρολεύκων κατέληξε στα δίχτυα του Τόνιο και έτσι ήρθε το 1-1.

Η Νέα Σαλαμίνα κοίταξε την άμυνά της στη συνέχεια και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, όμως η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία, πέραν των δύο φάσεων που έκανε στο 66′ και στο 71′.

Θα περίμενε κανείς αντίδραση από την ΑΕΚ όμως αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη, η Σαλαμίνα προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βρει ένα δεύτερο γκολ όμως μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

Το συγκρότημα του Πουρσαϊτίδη κρατούσε με ευκολία το 1-1 ενώ δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς ούτε στο 68′ με τον Κίνγκσλει, ούτε και στο 88′ με το Νουρ.

Τελικό αποτέλεσμα το 1-1, με τη Νέα Σαλαμίνα να είναι ευχαριστημένη με την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει μόνο το πρόσωπο των πρώτων 45′.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Κίνγκλσέϊ (90+5′ Σικόρσκι), Ντομίνγκεζ, Κωστή (46’Νουρ), Χριστοφόρου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Μιντίκκης, Κορέια, Ελουντού (90+4′ Αζίζ).

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς (58’Γκονζάλες), Μοϊσόφ, Καταλά (77’Γκαρσία), Λαρένα, Ακοράν, Τέτε (70’Ασούμπρε), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Ιωάννου, Τολεμές.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντομίνγκεζ – Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top