Φονικός τυφώνας πλήττει τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 25 νεκροί

Φονικός τυφώνας πλήττει τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 25 νεκροί

Σε τουλάχιστον 25 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το καταστροφικό πέρασμα του υπερτυφώνα Μανγκούτ, του σφοδρότερου της φετινής χρονιάς, όπου έπληξε τις βόρειες περιοχές της χώρας με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις στην περιοχή Κορδιλιέρα στο νησί Λουζόν και τέσσερις στη γειτονική επαρχία Νουέβα Βιστσάγια.

Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στην επαρχία Γιοκός Σουρ, τόνισε ο Φραντσίς Τολεντίνο επικεφαλής της κυβέρνησης για τη διαχείριση καταστροφών.

Στην περιοχή που έπληξε ο τυφώνας κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι, μεγάλος αριθμός των οποίων σε πρόχειρες κατοικίες.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις βόρειες παραλιακές περιοχές της χώρας λόγω των κινδύνων να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE