ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανέτοιμη για το πρώτο ντέρμπι η ΑΕΛ – Οι… «σπαζοκεφαλιές» του Κέρκεζ με στόχο το 3 Χ 3

Πανέτοιμη για το πρώτο ντέρμπι η ΑΕΛ – Οι… «σπαζοκεφαλιές» του Κέρκεζ με στόχο το 3 Χ 3

Μετά το ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όπου η ΑΕΛ κέρδισε εκτός έδρας τον Ερμή Αραδίππου και στο Τσίρειο Στάδιο τη Δόξα Κατωκοπιάς, η Λεμεσιανή ομάδα καλείται να δώσει το πρώτο της ντέρμπι για αυτό το πρωτάθλημα.

Η ώρα 19:00 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η ΑΕΛ θα φιλοξενηθεί από την Ανόρθωση στην τελευταία αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Τα προβλήματα δεν σταματάνε για την ΑΕΛ, μιας και χθες με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας προέκυψε πρόβλημα τραυματισμού με τον Αντάμοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Ντούσαν Κέρκεζ για τον βραδινό αγώνα.

Επίσης, οι Βοζίνια, Ιρένε, Μουστάκης είναι εκτός πλάνων, ενώ αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Τζούνιορ, αυτό περισσότερο έγινε για ψυχολογικούς λόγους, μιας και ο διεθνής Κυπροποιημένος αμυντικός δεν είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας για το βραδινό ντέρμπι έκανε αρκετές «σπαζοκεφαλιές» κατά το πόσο θα προβεί σε αλλαγές προσώπων ή όχι στο βασικό του σχήμα, σε σχέση με αυτό που είχε παρατάξει απέναντι σε Ερμή και Δόξα.

Η… ανάγκη φέρει τον Κέρκεζ να προβαίνει σίγουρα σε δύο αλλαγές. Αυτή κάτω από τα δοκάρια, μετά την επιστροφή του Βοζίνια από τις υποχρεώσεις της Εθνικής του ομάδας ως τραυματίας, όπου έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό γ΄ βαθμού.

Ο Πρόσεκ θα είναι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ από σήμερα. Επίσης, με την απουσία του Αντάμοβιτς, ένας εκ των Σίλβα ή Γκαθτανάγια θα βρεθεί στο βασικό σχ΄γμα της ΑΕΛ, δίπλα από τον Ζντραβκόφσκι.

Εντούτοις, υπάρχει και η… πρόκληση της ανακοίνωσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία θα μοιράσει ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ ως μπόνους στην ομάδα ή στις ομάδες που θα έχουν τουλάχιστον δύο Κύπριους παίκτες στην αρχική τους ενδεκάδα σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ μέχρι τώρα ήταν από τις ομάδες που ξεκινούσαν με δύο τουλάχιστον Κύπριους και δεν έχει χάσει αυτό το δικαίωμα. Τόσο με Ερμή, όσο και με Δόξα, στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ ήταν οι Αβραάμ και Μυτίδης.

Παρόλα αυτά, εάν επαληθευτούν τα σενάρια και ο Χουράδο πάρει τη θέση του Μυτίδη, τότε η ΑΕΛ θα χάσει αυτό το μπόνους καθώς πέραν του Αβραάμ ή Γουϊλερ στα αριστερά της άμυνας δεν θα αγωνιστεί άλλος Κύπριος λογικά στην ενδεκάδα στο βραδινό ντέρμπι.

Με βάση την ανάλυση που έχει κάνει του αντιπάλου, ο Ντούσαν Κέρκεζ θα επιδιώξει να ζητήσει από τους παίκτες του να μην δώσει χώρους στην Ανόρθωση, να μπορέσει μέσα στην «καυτή» έδρα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» η ΑΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας, να εκμεταλλευτεί τα λάθη και αδράνεια από πλευράς ποδοσφαιριστών «Κυρίας» και γιατί όχι νη κτυπήσει και στις αντεπιθέσεις, κάτι που έδειξαν οι γαλαζοκίτρινοι στις πρώτες δυο αγωνιστικές ότι τα πάνε περίφημα και σε αυτό τον τομέα.

Ο Πρόσεκ θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Λαφράνς και Τεσέιρα στο κέντρο της άμυνας. Τεξέιρα στο δεξί αμυντικό άκρο και ένας εκ των Αβραάμ ή Γουίλερ στο αριστερό.

Δύο εκ των Ζντραβκόφσκι, Γκαθτανάγια ή Σίλβα στον χώρο του κέντρου, με τον Ντα Σίλβα πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή.

Τόρρες και Μπενίτεθ στα «φτερά» με έναν εκ των Μυτίδη ή Χουράδο στην κορυφή της επίθεσης.

Σε ότι αφορά κόσμο, ελάχιστοι θα είναι αυτοί από πλευράς ΑΕΛ που το βράδυ θα κάνουν το ταξίδι από Λεμεσό σε Λάρνακα για να βρεθούν στο πέταλο του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top