ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών οι επιχειρηματίες Ελλάδας - Κύπρου

Υπέρ ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών οι επιχειρηματίες Ελλάδας - Κύπρου

Στήριξη στην πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη και της Βουλευτού του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, με επιχορήγηση από την ΕΕ, εκφράζει ο επιχειρηματικός σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη (20/9), ο σύνδεσμος σημειώνει ότι έθεσε το θέμα και ενώπιον των δύο κυβερνήσεων, ζητώντας τη στήριξη τους για να μπορέσει να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας.

«Τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου όσο και της Ελλάδας τάχθηκαν υπέρ αυτής της ρύθμισης, όμως το θέμα δεν προχώρησε λόγω του κόστους για την καθιέρωση τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης», αναφέρεται.

Σημειώνει ωστόσο ότι η προτεινόμενη λύση για επιχορήγηση από την ΕΕ φαίνεται να δίνει μια προοπτική προώθησης του θέματος και ο σύνδεσμος δηλώνει ότι θα τη στηρίξει σε κάθε επαφή του.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Κύπρου - Ελλάδας, καθώς και της προώθησης του εμπορίου και των εξαγωγών της Κύπρου προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε πολλούς που για διάφορους λόγους αποφεύγουν τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν με πλοίο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top