ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nα γίνει ομαλά η… μετάβαση από τα «σαλόνια» στα «αλώνια» – «Ανακατεύει την τράπουλα» ο Σωφρόνης

Nα γίνει ομαλά η… μετάβαση από τα «σαλόνια» στα «αλώνια» – «Ανακατεύει την τράπουλα» ο Σωφρόνης

Μετά τη λάμψη του «Ολίμπικο» και τη σπουδαία παρουσία της Λεμεσιανής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Λάτσιο, ο Απόλλωνας επιστρέφει στην Κυπριακή πραγματικότητα, αφού το βράδυ της Δευτέρας (24/09, 19:00) στο Τσίρειο, θα υποδεχθεί τη Νέα Σαλαμίνα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Σε αυτή τη διαδικασία, θα μπει τουλάχιστον ακόμα πέντε φορές στη φετινή περίοδο (όσες δηλαδή και οι αγωνιστικές που απομένουν στη φάση των ομίλων), με τον Σωφρόνη Αυγουστή να είναι πλέον «σοφότερος» μετά την περσινή του εμπειρία στο Γιουρόπα Λιγκ και γνωρίζει πολύ καλά πως θα μπορέσει να γίνει ομαλά αυτή η… μετάβαση από τα «σαλόνια» στα… «αλώνια» ή αν προτιμάτε, από την «πόλη» στο «χωριό»!

Άλλωστε, καλή η Ευρώπη, αλλά ο μεγάλος στόχος και… απωθημένο των «γαλάζιων» παραμένει το πρωτάθλημα και φέτος στο Κολόσσι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στη πηγή και να μη σπάσουν τη στάμνα με το νερό όπως πέρσι.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν είχε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς με τους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου, όμως δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του το Σαβ/κο και η ομάδα είναι πανέτοιμη για να προσθέσει τρεις ακόμα πόντους στο ενεργητικό της.

Ρεαλιστικά ομιλούντες, υπάρχει σίγουρα διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και ο Απόλλωνας είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη, όμως οι «γαλάζιοι» ξέρουν πως δεν θα κερδίσουν μόνο με τις φανέλες, αλλά θα πρέπει να ξεδιπλώσουν στο γήπεδο τις αγωνιστικές τους αρετές και τη θέληση τους για τη νίκη, όπως έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι με την Πάφο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο.

Στόχος της Λεμεσιανής ομάδας είναι να παίξει από το ξεκίνημα το γνωστό ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με κατοχή μπάλας, έλεγχο του ρυθμού, εξαιρετική κυκλοφορία, ταχύτητα και αυτοματισμούς, για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» από νωρίς την αντίπαλη άμυνα και να απλοποιήσει το έργο της, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις για να φτάσει στη νίκη.

Στη θεωρία, πάντα όλα φαίνονται εύκολα, όμως ο Απόλλωνας του Σωφρόνη Αυγουστή έχει μετατρέψει πολλές φορές τη θεωρία σε πράξη με τρόπο εντυπωσιακό και άκρως επιβλητικό, ακόμα και χωρίς να έχει το πόδι στο «γκάζι» και το ίδιο φιλοδοξεί να πράξει και το βράδυ της Δευτέρας, απέναντι σε μία (καλή) ομάδα που θα προσπαθήσει φυσικά να του… χαλάσει τα σχέδια για δικό της όφελος.

Οι οπαδοί του Απόλλωνα περιμένουν μία ακόμα άνετη νίκη από την ομάδα τους, όμως είναι ένα ματς που «κρύβει παγίδες», ειδικά αν υποτιμηθεί η Νέα Σαλαμίνα.

Και αυτό σίγουρα το γνωρίζει καλύτερα απ΄ όλους ο κόουτς των «γαλάζιων», ο οποίος έχει προετοιμάσει την ομάδα του για μία ακόμη «μάχη»…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι ένας προπονητής που δεν αρέσκεται να κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του κι όταν κάνει ροτέισιον, συνήθως είναι περιορισμένο.

Άρα, δεν αναμένεται ούτε στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα να… ξεφύγει από την πεπατημένη, όμως θεωρείται βέβαιο πως θα «ανακατέψει την τράπουλα» από τη μέση και μπροστά όπου υπάρχει πληθώρα ποιοτικών επιλογών, για να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του.

Αυτοί πάντως που θεωρούνται σίγουροι για το αρχικό σχήμα, είναι οι Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σακέτι, Μάρκοβιτς και ο Περέιρα αν δεν προτιμηθεί ο Παπουλής σε ρόλο επιτελικού μέσου και από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά για το ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού.

Οι υποψήφιοι, αρκετοί…

Βασιλείου και Σουμά για το αριστερό άκρο της άμυνας, Σαρδινέρο, Καραγιόλ, Σκέμπρι και Παπουλής για τα άκρα της επίθεσης και ένας και των Ζελάγια και Μάγκλιτσα για την κορυφή, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αγωνιστούν και οι δύο σε σύστημα 4-4-2.

Είναι πολλά τα σενάρια και μόνο ο Σωφρόνης Αυγουστή ξέρει την ενδεκάδα που θα κατεβάσει και με ποια διάταξη. Οι υπόλοιποι, απλά υποθέσεις/εκτιμήσεις κάνουμε…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top