ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Οι μάρτυρες άφησαν «ξεκρέμαστη» τη Νομική Υπηρεσία

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Οι μάρτυρες άφησαν «ξεκρέμαστη» τη Νομική Υπηρεσία

Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών που τους βάραιναν οι τρεις Σέρβοι φερόμενοι εκτελεστές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κακουργιοδικείο τη Δευτέρα 24/09.

Του Μιχάλη Μενελάου

«Ένα σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού που κατείχε η Νομική Υπηρεσία δεν είναι πλέον διαθέσιμο», ανέφερε η Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας το πρωί της Δευτέρας 24/09 κατά τη διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Το υλικό το οποίο κατέχει στα χέρια της η Νομική Υπηρεσία κατόπιν αξιολόγησής του, κρίθηκε πως στο παρόν στάδιο δεν δύναται να συνεχιστεί η δίωξη και έτσι αναστέλλεται η δίκη και απαλλάσσονται των κατηγοριών τους.

Όπως αναφέρουν πηγές μας από τη Νομική Υπηρεσία, το «σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού» ήταν μαρτυρίες και όχι τεκμήρια τα οποία τυχών να καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο κτήριο 4 του Επαρχιακού Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, επρόκειτο για μαρτυρίες οι οποίες αναμένονταν να δίνονταν και οι οποίες θα στοιχειοθετούσαν καλύτερα τις υποθέσεις των τριών Σέρβων.

Υπενθυμίζουμε πως οι διώξεις εναντίον των τριών Σέρβων αναστάληκαν και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν.

Κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν πως σχεδίαζαν τις δολοφονίες των Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούη), Ιωσήφ Ιωσήφ (Σήφη), Χρίστο Δημητρίου (Τσιάκκα) όπως επίσης και του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα τους καταλογίζονταν ο 54χρονος Dragan Vukovic ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης όπου σχεδίαζε τη δολοφονία, με τους άλλους δυο άνδρες να εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top