ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη διάθεση του Υπ. Παιδείας οι υπηρεσίες του 'Hope For Children' μετά το συμβάν στις Καμάρες

Στη διάθεση του Υπ. Παιδείας οι υπηρεσίες του 'Hope For Children' μετά το συμβάν στις Καμάρες

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center μετά που ενημερώθηκε για την απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα και στα πλαίσια της Υπηρεσίας για Εξαφανισμένα Παιδιά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός “Child Abduction Alert”, αμέσως μετά τη σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου.

 
Ανακοίνωση από τον Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center αναφέρει ότι ο εν λόγω μηχανισμός τίθεται σε ισχύ όταν η Αστυνομία θεωρεί ότι ανήλικα άτομα βρίσκονται  σε κίνδυνο και διευκολύνει τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο ενισχύει τις προσπάθειες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και την καταπολέμηση του προβλήματος.
 
Παράλληλα, ψυχολόγοι του Hope For Children έσπευσαν στον Αστυνομικό Σταθμό όπου βρίσκονταν οι οικογένειες των ανήλικων αγοριών, με σκοπό να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός και να παρέχουν στήριξη.
 
Μέλη του Οργανισμού επικοινώνησαν επίσης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ενημέρωσαν ότι το προσωπικό του Οργανισμού είναι διαθέσιμο για την άμεση παροχή ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και γονείς που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό δωρεάν.
 
Η υπηρεσία παροχής κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης σε παιδιά, νέους και στις οικογένειες τους, εντάσσεται στα προγράμματα που εφαρμόζει το Hope For Children.
 
Ο  Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Hope For Children” καλεί όλους για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας των δύο ανήλικων αγοριών από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.
 
 Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση ο μηχανισμός, “Child Abduction Alert”,  εγκαθιδρύθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια μετά από εξουσιοδότηση της Αστυνομίας Κύπρου και τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top