Σε κάθειρξη άνω των 10 ετών καταδικάστηκε ο αδελφός του Φετουλάχ Γκιουλέν

Σε κάθειρξη άνω των 10 ετών καταδικάστηκε ο αδελφός του Φετουλάχ Γκιουλέν

Ο αδελφός του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, καταδικάστηκε τη Δευτέρα 01/10 σε κάθειρξη άνω των δέκα ετών, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κουτμπετίν Γκιουλέν κρίθηκε ένοχος για "συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση" από δικαστήριο της Σμύρνης, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Κουτμπετίν Γκιουλέν είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στο σπίτι ενός συγγενή του στη Σμύρνη.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 για να ανατρέψει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιεροκήρυκας, πρώην σύμμαχος του Ερντογάν και νυν "εχθρός υπ' αριθμόν 1" για την Άγκυρα, ζει εξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE