Η περιπέτεια των ελληνικών F-16 πριν την παρέλαση - Τουρκικά παιχνίδια δυτικά της Κύπρου

Η περιπέτεια των ελληνικών F-16 πριν την παρέλαση - Τουρκικά παιχνίδια δυτικά της Κύπρου

Εμπόδια συνάντησαν τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 58η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ελλαδικό militaire.gr, τα δύο ελληνικά F-16 βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 στα δυτικά της Κύπρου.

Στην περιοχή διεξαγόταν πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή του ΝΑΤΟ και φυσικά τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ωστόσο, τα δύο ελληνικά F-16 είχαν στην «ομάδα» τους άλλα έξι, τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά.

Έτσι, ο δρόμος άνοιξε για τα δύο F-16 που θα συμμετείχαν στην παρέλαση για την κυπριακή ανεξαρτησία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.