ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Απάντηση με αιχμές για Άντρο Κυπριανού – «Ξεπερνά τον εαυτό του»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Απάντηση με αιχμές για Άντρο Κυπριανού – «Ξεπερνά τον εαυτό του»

Συνέχεια στην κόντρα με το ΑΚΕΛ έδωσε την Τετάρτη (3/10) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Προδρόμου άφησε ιδιαίτερες αιχμές.

«Ξεπερνά τον εαυτό του», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, σημειώνοντας ότι ο Άντρος Κυπριανού κατακρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, για την ιδέα των δύο κρατών που προβάλλει η Τουρκία και για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκφράζει δε την απορία για το «πού θέλει να καταλήξει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις υπαιτιότητες και τα σχέδια της Τουρκίας».

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού για μια φορά ακόμα ξεπερνά τον εαυτό του, αλλά και κάθε προηγούμενο, καταφερόμενος εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν διστάζει να του καταλογίζει εκείνα τα οποία κάνει η Τουρκία.

Ο κ. Άντρος Κυπριανού κατακρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

  • διότι η Τουρκία προκάλεσε το αδιέξοδο στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά και έκτοτε απειλεί και προβάλλει αξίωση να εγκαταλείψουμε το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
  • διότι η Τουρκία προβάλλει την ιδέα των δυο κρατών και επιδιώκει να εξισώσει τα κατεχόμενα με την Κυπριακή Δημοκρατία.
  • διότι και στα κατεχόμενα πολλοί βλέπουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ως ευκαιρία για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Πού θέλει να καταλήξει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις υπαιτιότητες και τα σχέδια της Τουρκίας;

Ακούγοντας σήμερα τον κ. Άντρο Κυπριανού ο κάθε πολίτης διερωτάται: 

  • πώς είναι δυνατό να προβληματίζεται ανησυχώντας για τα νέα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και για το σκάφος «Πορθητής» χωρίς όμως να βρίσκει ούτε μια λέξη να πει για την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της;
  • πώς είναι δυνατό να διαπιστώνει ανήσυχος ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν Τουρκοκύπριοι για να συζητούμε μαζί τους», αλλά αντί να εναντιώνεται σε εκείνο που απειλεί με αφανισμό την τουρκοκυπριακή κοινότητα καταλήγει να αιτιάται την ίδια την Κυβέρνηση της χώρας του;
  • πώς είναι δυνατό να μιλά για «περιρρέουσα ατμόσφαιρα διχοτόμησης» -την οποία επιχειρεί να καταλογίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ενώ είναι εκείνος ο ίδιος που δείχνει διαρκώς να κινείται μέσα σε θολές «περιρρέουσες ατμόσφαιρες» παιγνίων αντιμετάθεσης των ευθυνών;

Σωστά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της λύσης καταγράφεται σε επανειλημμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις πρόσφατες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Γι’ αυτό δεν μπορεί να παριστάνει ότι αγνοεί πως αυτήν ακριβώς τη βάση λύσης διεκδικεί διαρκώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι αυτή τη θέση κατέθεσε και πρόσφατα στον ίδιο τον κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top