ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκης Ανδρέου, ο αντί-σταρ (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Σάκης Ανδρέου, ο αντί-σταρ (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Η Ομόνοια μέσα από την ενότητα «Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές» παρουσιάζει τον παλαίμαχο άσο της, Σάκη Ανδρέου.

Αναλυτικά:

Αγωνίστηκε στους «πράσινους» από το 1986 μέχρι το 2000 και σε αυτά τα 14 χρόνια κατέγραψε 372 συμμετοχές, 36 γκολ και πανηγύρισε 12 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 ασπίδες). Επίσης, αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της Εθνικής Κύπρου, με συνολικά 33 συμμετοχές.

Πήρε μεταγραφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Ορφέα Λευκωσίας, το 1986, σε ηλικία 19 χρόνων. Από την πρώτη χρονιά παρουσίας του, ευτύχησε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με προπονητή τον Ιόντσο Άρσοφ.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως άρχισε και έκλεισε την καριέρα του με την κατάκτηση τίτλου, καθώς το τελευταίο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν τον Μάιο του 2000, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό του ΑΠΟΕΛ (4-2).

Υπήρξε πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήταν πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής, καθώς αγωνιζόταν σε οποιαδήποτε θέση του ζητούσε ο προπονητής του, δίνοντας πάντοτε τον καλύτερό του εαυτό. Καθιερώθηκε, ωστόσο, σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά τα ισχυρά πνευμόνια, καλό κράτημα μπάλας, ταχύτητα και γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη. Ξεχώριζε για το πάθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του, ενώ ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχε «μαρτυρούν» πως είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Επιπλέον, ξεχώριζε για το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ήταν κλασικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή αντί-σταρ. Είχε εξαιρετική σχέση με όλους τους συμπαίκτες του και πάντοτε λειτουργούσε, εντός των αποδυτηρίων, για το καλό της ομάδας.

Γεννήθηκε στις 2/2/1966 στη Λευκωσία.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top