ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Οι τρείς «VIP» που δεν αποφυλακίστηκαν ακόμη

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Οι τρείς «VIP» που δεν αποφυλακίστηκαν ακόμη

Σε μια σειρά συνεχόμενων αποφυλακίσεων ατόμων από τις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «VIP» λόγω της θέσης που κατείχαν στην κοινωνία, έρχεται να προσθέσει ακόμη μία, αυτή του Ευστάθιου Ευσταθίου, όπως έγινε γνωστό από την Τετάρτη (31/10).

Θυμίζουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στην Πάφο, είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση μιζών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. Το πράσινο φως για τον Ευσταθίου, άναψε το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Επ' Αδεία (Parole). Επίσης μέσω του Parole είχαν αποφυλακιστεί άλλα τέσσερα πρόσωπα για την ίδια υπόθεση.

Ο Ευσταθίου επρόκειτο να αποφυλακισθεί τον Δεκέμβριο του 2019.

Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση μέσω Parole, προϋποθέτει περιορισμούς. Δεσμεύονται ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα οι αποφυλακισθέντες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Κύπρο και πρέπει να παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε Αστυνομικό Σταθμό. Υπάρχουν, επίσης, περιορισμοί στην κινητή του τηλεφωνία κ.α.

Οι μοναδικοί επώνυμοι που δεν έχουν αποφυλακιστεί ακόμη, είναι ο Γιώργος Μιχαηλίδης του ΔΗΣΥ, ο οποίος καταδικάστηκε για την υπόθεση ΣΑΠΑ, ο επιχειρηματίας Χρίστος Ορφανίδης (ομώνυμες υπεραγορές) που κρίθηκε ένοχος για ακάλυπτες επιταγές και ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ Λάρνακας, Μάριος Έλληνας. Ο τελευταίος φυλακίστηκε για υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Κατά σειρά οι αποφυλακίσεις:

Ο χορός των αποφυλακίσεων των «επωνύμων» άρχισε όταν αποφυλακίστηκε ο Χαράλαμπος Τσουρής, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΗΚ. Είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκισης για το σκάνδαλο στην Δρομολαξιά.

Στην συνέχεια, αποφυλακίστηκε ο Βενιζέλος Ζανέττος του ΑΚΕΛ, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης για το σκάνδαλο στην Δρομολαξία, σε 3,5 χρόνια φυλάκισης.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια φυλάκισης και ο Γρηγόρης Σουρουλλάς που αποφυλακίστηκε επίσης.

Αποφυλακισθέντας είναι και ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους, που καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση Providencia.

Εκτός φυλακών είναι και ο Ορέστης Βασιλείου που καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση Δρομολαξιάς.

Αέρα ελευθερίας αναπνέει και ο Γιαννάκης Κυαμίδης, εκτελεστικός διευθυντής και διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας, που κρίθηκε ένοχος για υπόθεση χρηματισμού και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης.

Επίσης, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας βρίσκεται εκτός φυλακών. Καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια για την υπόθεση Providencia.

Αποφυλακισθέντας είναι και ο Στάθης Κιττής, πρώην πρόεδρος της Cyta, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, αναπνέει και αυτός αέρα ελευθερίας. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ και σε συντρέχουσα φυλάκιση 2 ετών για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσης. Η υπόθεση βρίσκεται υπό εκδίκαση, αφού οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται.

Αποφυλακίστηκε επίσης ο γενικός διευθυντής του ΣΑΠΑ, Ευτύχιος Μαληκκίδης. Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση ΣΑΠΑ και σε συντρέχουσα φυλάκιση 15 μηνών για την υπόθεση ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ.

Ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας, είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση και σε 3 κατ’ έφεση για την υπόθεση ΣΑΠΑ, βρίσκεται εκτός Κεντρικών Φυλακών.

Σε 3 χρόνια κατ’ έφεση καταδικάστηκε για την υπόθεση ΣΑΠΑ και οι Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ.

Τελευταίος αποφυλακίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Ευστάθιος Ευσταθίου που είχε καταδικαστεί κατ’ έφεση σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top