ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΕΓΑΛΟ διπλό και η ΠΡΩΤΗ της μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα»!

ΜΕΓΑΛΟ διπλό και η ΠΡΩΤΗ της μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα»!

Η ΑΕΛ κέρδισε την ΑΕΚ με 0-1 μέσα στο »ΑΕΚ Αρένα» για την 8η αγωνιστική. Σκόρερ ο Χουράδο στο 50ο λεπτό μετά από λάθος του Τόνιο.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και οι δύο ομάδες έβαζαν πίεση η μια στην άλλη για να μην την αφήσει να κατεβάσει την μπάλα όπως θέλει.

Η ΑΕΛ πήγε πρώτη να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης όμως χωρίς να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε απόδοση, ισορρόπησε και κράτησε περισσότερο την μπάλα. Όμως η πίεση στο κατέβασμα της μπάλας δεν σταματούσε από τις δύο ομάδες.

Ενδεικτικό ότι δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση, τόσο οι γηπεδούχοι τόσο και η ΑΕΛ υστερούσαν στο να βρουν μια καλή τελική πάσα και έτσι το 0-0 παρέμεινε μετά το πέρας του πρώτου ημιώρου.

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη κλασσική ευκαιρία καθώς στο 32ο λεπτό ο Χουράδο από κοντά δεν κατάφερε να μπει στη πορεία της μπάλας και έτσι έδιωξαν προ της γραμμής οι αμυνόμενοι.

Δύο λεπτά αργότερα (35′) η ΑΕΚ απάντησε όμως η σέντρα-σουτ του Φλοριάν κατέληξε σε κόρνερ μετά από δύσκολη απόκρουση του Πρόσκεκ.

Μέχρι τη λήξη των πρώτων 45′ δεν άλλαξε κάτι και το σφύριγμα της ανάπαυλας βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 με κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους την πίεση που έβαλαν ψηλά αμφότερες ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο έκρυβε ένα δοκάρι και ένα γκολ. Πρώτα ο Αβραάμ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ με κεφαλιά στο 48′ ενώ στο 50ο λεπτό ο Χουράδο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τόνιο και προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να κερδίσει μέτρα μετά το γκολ που δέχθηκε όμως οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα. Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το συγκρότημα του Ιραόλα με κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως από τα άκρα επιχείρησε να βρει γκολ αλλά η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Κέρκεζ ήταν πολύ καλή.

Οι κιτρινοπράσινοι άρχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης περισσότερο, αυτό δεν ήρθε μέχρι το τέλος και στο 83′ ο Μίκελ σκόραρε όμως σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ από τον διαιτητή της αναμέτρησης για επιθετικό φάουλ.

Εν κατακλείδι η ΑΕΛ πέτυχε ένα μεγάλο διπλό, αφού αμύνθηκε αποτελεσματικά μέχρι το τέλος και κέρδισε για πρώτη φορά στο »ΑΕΚ Αρένα» και συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα και στην κορυφή αυτού.

ΑΕΚ: Tόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Χέφελ, Λαρένα (80′ Τομάς), Τέτε (55′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Γιάννου (71′ Ασούμπρε), Φλοριάν

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Γουίλερ, Ν. Τεξέιρα, Α.Τεξέιρα, Λαφράνς, Αβραάμ (72′ Μπενίτεθ), Γκαζτανιάγα, Νταβόρ, Άλεξ (90′ Ντόσα), Τόρες, Χουράδο (80′ Μακρής)

Κίτρινες: Τέτε, Ιωάννου, Σίλβα / Αβραάμ, Γκαζτανιάγα, Νταβόρ, Γουίλερ, Μπενίτεθ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top