ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώνει Εθνικό Συμβούλιο για Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ενημερώνει Εθνικό Συμβούλιο για Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας (12/11) συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για την συνάντησή του με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ και για τη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε: «τουλάχιστον από ελληνοκυπριακής πλευράς, ο ξεκάθαρος στόχος είναι όπως οι νέες επαφές Λουτ τόσο στην Κύπρο όσο και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές, γίνουν το συντομότερ».

Σημειώνεται ότι απάντησε καταφατικά σε ερώτηση, κατά πόσο οι όροι αναφοράς υπερβαίνουν το πλαίσιο Γκουτέρες.

«Πρόκειται για τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, πολλές από αυτές σημαντικότατες, που για πρώτη φορά επιτυγχάνονται. Επιπλέον, πρόσθεσε, είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και κάποια άλλα δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών, με πραγματική προοπτική θετικής κατάληξης», είπε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top