ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πλανόδιοι αλλοδαποί κτυπούν πόρτες σπιτιών – Ξεγέλασαν ήδη αρκετό κόσμο

ΚΥΠΡΟΣ: Πλανόδιοι αλλοδαποί κτυπούν πόρτες σπιτιών – Ξεγέλασαν ήδη αρκετό κόσμο

Κτυπούν πόρτες σπιτιών και προτείνουν να αντικαταστήσουν χολέτρες (υδρορροές) ή να βάψουν κάγκελα σχεδόν τζάμπα, ωστόσο στην συνέχεια έχουν αυξημένες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ήδη δεκάδες ή και εκατοντάδες ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν «μπλέξει» με τους συγκεκριμένους πλανόδιους.

Οι πλανόδιοι, συμφωνούν αρχικά να εκτελέσουν εργασίες στα σπίτια για 60-80 ευρώ, ενώ τελικά απαιτούν μέχρι και 2000 ευρώ!

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η προσέγγιση από πλευράς πλανοδίων, διαφέρει, αλλά σχεδόν πάντα στη μέση μπαίνουν παιδιά ή και οι γυναίκες των αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, αν καταφέρουν να προσεγγίσουν ιδιοκτήτη σπιτιού, σε ελάχιστο χρόνο ανεβαίνουν στις ταράτσες και αρχίζουν να ξηλώνουν τις χολέτρες δείχνοντας τους ότι είναι διαλυμένες. Όταν τελικά πείσουν τον ιδιοκτήτη, ο πλανόδιος τηλεφωνεί δήθεν για να του φέρουν υλικά και σε λίγη ώρα, πηγαίνουν στο σημείο, η γυναίκα του, παιδιά μικρής ηλικίας και υποτιθέμενοι συνεργάτες. Μετά, ρίχνει την «βόμβα» με την τιμή. Σημειώνεται ότι, οι δήθεν εργασίες διαρκούν περίπου 2-3 ημέρες και όλη η οικογένεια μπαίνει στο σπίτι για να τρώει.

Κάποιοι από τα θύματα των πλανοδίων, φαίνεται ότι φοβούνται πως αν δεν συνεργαστούν ίσως ο αλλοδαπός τους προκαλέσει ζημίες ή θα τους κλέψει, ενώ μαρτυρία στον «Φιλελεύθερο» ανέφερε ότι όταν δεν συμφώνησε στις εργασίες, ο πλανόδιος ξήλωσε τις χολέτρες και αποχώρησε.

Οι πλανόδιοι, φέρονται να έδρασαν αρχικά σε περιοχές της υπαίθρου και στην συνέχεια επεκτάθηκαν και σε δήμους της Λευκωσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν κρούσματα στην Αγλαντζιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top