ΔΕΡΥΝΕΙΑ: 22 χρόνια μετά...το μπαλκόνι που πυροβόλησαν τον Σολωμού – «Σαν να δολοφονείται δεύτερη φορά» - VIDEO

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: 22 χρόνια μετά...το μπαλκόνι που πυροβόλησαν τον Σολωμού – «Σαν να δολοφονείται δεύτερη φορά» - VIDEO

Το μπαλκόνι από όπου στις 14 Αυγούστου 1996, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αείμνηστο Σολωμό Σολωμού, κατέγραψε η κάμερα του ΣΙΓΜΑ, την Δευτέρα (12/11).

Λόγω της εκδήλωσης για διάνοιξη του οδοφράγματος στην Δερύνεια, δημοσιογράφοι και πολίτες βρέθηκαν στην περιοχή για να ζήσουν από κοντά την ιστορική στιγμή.

Η κάμερα της εκπομπής 'Μεσημέρι και κάτι', εντόπισε το μπαλκόνι από όπου 22 χρόνια πριν, δολοφονήθηκε ο 26χρονος τότε Σολωμός Σολωμού.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας του δολοφονηθέντα, είπε ότι σήμερα εκεί έπρεπε να στήνονται μνημεία για τους νεκρούς, ενώ ανέφερε επίσης: «σήμερα είναι σαν να δολοφονούν για δεύτερη φορά και επίσημα τον γιο μου».  

Η ημέρα της δολοφονίας:

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Επίσης, αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων στο χώρο του επεισοδίου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.