ΚΟΣΜΟΣ

ΧΟΥΡΙΕΤ: Και δεύτερη κασέτα για Κασόγκι έχει η Άγκυρα

ΧΟΥΡΙΕΤ: Και δεύτερη κασέτα για Κασόγκι έχει η Άγκυρα

Ως προσπάθεια του Ριάντ να γλιτώσει τον Πρίγκηπα Σελμάν βλέπει η Άγκυρα τη χθεσινή (15/11)ανακοίνωση του εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τη Χουριέτ η οποία αποκαλύπτει ότι η Τουρκία έχει στα χέρια της όχι μία αλλά δύο κασέτες με τους διαλόγους της 15μελούς ομάδας η οποία συζητούσε μεταξύ της πως θα δολοφονήσει τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι πριν ακόμη αυτός φτάσει στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα δολοφονίας του.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφέρει ότι παρόλο που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από τη δολοφονία είναι ο πρίγκηπας Σελμάν, η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να τον καλύψει γι αυτό και ο εισαγγελέας ζήτησε την εκτέλεση πέντε μελών της υπηρεσίας πληροφοριών που είχε φτάσει στην Τουρκία για τη δολοφονία. Ωστόσο ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία δεν γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει στα χέρια της όχι μόνο την κασέτα 7 λεπτών την ώρα της δολοφονίας αλλά και μια δεύτερη κασέτα 15 λεπτών με τις συνομιλίες πριν από τη δολοφονία με την οποία αποδεικνύεται καθαρά ότι το έγκλημα ήταν προγραμματισμένο και δεν δόθηκε εντολή δολοφονίας την τελευταία στιγμή από τον αρχηγό της 15μελούς αποστολής επειδή δεν πείστηκε ο Κασόγκι δεν πείστηκε να επιστρέψει στη χώρα του, όπως ο εισαγγελέας ανέφερε χθες.

Ο Αμπτουκαντίρ Σελβί αναφέρει ότι στην κασέτα επτά λεπτών την ώρα της εκτέλεσης ακούγονται οι φωνές και των δύο πλευρών και η προσπάθεια Κασόγκι να γλιτώσει, ενώ δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για πειστεί. Επίσης δεν επιβεβαιώνεται ότι του έδωσαν φάρμακο για να πεθάνει, όπως είπε χθες ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας αλλά ακούγεται στην κασέτα να τον στραγγαλίζουν με μια πλαστική σακούλα ή σχοινί.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι στην δεύτερη κασέτα 15 λεπτών είναι οι συνομιλίες της 15μελούς ομάδας πριν φτάσει ο Κασόγκι στο προξενείο στην οποία ακούγονται να συζητούν μεταξύ τους πως θα γίνει η εκτέλεση. Συζητούν το σχέδιο από την αρχή και υπενθυμίζουν τί θα κάνει ο καθένας. Η Τουρκία έχει ακόμη στα χέρια της τις διεθνείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν μετά την δολοφονία.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top