ΕΛΛΑΔΑ

Μαξίμου: «Το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποφασίζεται από την Πολιτεία»

Μαξίμου: «Το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποφασίζεται από την Πολιτεία»

«Το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που απορρίπτει ομόφωνα το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, κατά τη συζήτηση του προσυμφώνου για τις σχέσεις Ελληνικής Πολιτείας και Εκκλησίας.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου, η ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι «το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χαιρέτισε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι «η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top