ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αστυνομία στην ψηφιακή εποχή και την κοινωνία της πληροφορίας - Ξεπέρασε τα 100,000 likes

Η Αστυνομία στην ψηφιακή εποχή και την κοινωνία της πληροφορίας - Ξεπέρασε τα 100,000 likes

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η Αστυνομία ανακοινώνη την Πέμπτη (22/11) ότι ο επίσημος λογαριασμός της Αστυνομίας Κύπρου σε ένα από τα πιο βασικά Social Media (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), το Facebook, ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες likes!

'Η επίδοση αυτή μας γεμίζει με ικανοποίηση γιατί αντικατοπτρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει ως Αστυνομία για να είμαστε σε επικοινωνία με τους πολίτες, να προσφέρουμε έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν εισβάλει στη ζωή μας', δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομιας.

Ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε επίσης: 'Σπάζοντας το φράγμα των 100 χιλιάδων likes, αισθανόμαστε επίσης διπλή ικανοποίηση γιατί η σχέση επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει με την κοινή γνώμη και τους πολίτες δεν είναι μονόπλευρη, αλλά αμφίδρομη και διαδραστική'.

'Καθημερινά δεχόμαστε πολλά σχόλια από το κοινό, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αξιοποίηση των social media έχει πολλαπλή σημασία. Μας ενδιαφέρει η επιδοκιμασία της δουλειάς μας, μας ενδιαφέρει και η εισήγηση, η παρότρυνση, ακόμα και η καλόπιστη κριτική γιατί με τον τρόπο αυτό, συνεχώς βελτιωνόμαστε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στη διαχείριση συγκεκριμένων σοβαρών υποθέσεων, ήταν καθοριστική η ανταπόκριση των πολιτών, καθώς επίσης και ο ρόλος των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, σε συνάρτηση πάντα με τον παράγοντα χρόνο'.

'Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο σοβαρό περιστατικό απαγωγής δύο παιδιών, η κινητοποίηση των πολιτών μέσων των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, και ιδιαίτερα στο Facebook, ήταν καθοριστική στο να διαδοθεί η είδηση της απαγωγής σε χρόνο ρεκόρ, με 100αδες χιλιάδες αλληλοεπιδράσεις, που ήταν υπoβοηθητικές ως προς το έργο της Αστυνομίας για εντοπισμό των δύο παιδιών. Πρόσφατα έχω λάβει μέρος σε συνάντηση των Εκπροσώπων Τύπου Αστυνομικών και άλλων οργανισμών του OLAF, στις Βρυξέλλες (Antifraud Communicators Network), επισήμανε.

'Η αξιοποίηση των social media και η επικοινωνία με τους πολίτες αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους τους Οργανισμούς Επιβολής του Νόμου.
Η επικοινωνία είναι μέρος της προσπάθειας για να εξασφαλιστεί η ενημέρωση και η προστασία των πολιτών', είπε.

'Με ικανοποίηση έχω διαπιστώσει ότι η Αστυνομία Κύπρου ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της, ιδίως όταν έφερα σε γνώση τους, μεταξύ άλλων περιστατικών την πρόσφατη εμπειρία της απαγωγής δύο παιδιών και τον τρόπο με τον οποίο εργαστήκαμε στο διαδίκτυο και τα social media'.

'Τέλος, τονίζεται ότι, η Αστυνομία αναβαθμίζεται συνεχώς στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης διατηρεί δικό της κανάλι στο YouTube, όπου αναρτώνται τα διάφορα βίντεο και φιλμάκια που ετοιμάζονται από το Γραφείο Τύπου και τα υπόλοιπα Τμήματα και Υπηρεσίες, καθώς επίσης και σελίδα στο Google Plus και Instagram'.

'Με γνώμονα τις συνεχείς προσπάθειες, τις πολυεπίπεδες δράσεις και ενέργειες με στόχο την ασφάλεια, εξυπηρέτηση και την αύξηση του βαθμού ανταπόκρισης, τα υφιστάμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, συμβάλλουν περαιτέρω στον τομέα της προβολής του επιχειρησιακού αλλά και κοινωνικού έργου της Αστυνομίας', κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top