Σύντομη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στο περιθώριο της διάσκεψης των G20

Σύντομη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στο περιθώριο της διάσκεψης των G20

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν  μία σύντομη συνάντηση την Παρασκευή 30/11, στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας  των κρατών-μελών G20, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.  

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές  τους.  
 
Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι  Πούτιν και Τραμπ. 
 
Πάντως ο Πρόεδρος Τραμπ σε ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια Μπους,  προχωρεί στην ακύρωση της συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της διάσκεψης της G20. Η εξέλιξη αυτή, έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του προέδρου Τραμπ στο Twitter. 
 
"Θα περιμένουμε μέχρι να γίνει η κηδεία και μετά θα έχουμε μία συνέντευξη  Τύπου," έγραψε ο ίδιος στο Twitter. Οι διευθετήσεις για την κηδεία του 41ου πρόεδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ  Ουόκερ Μπους βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.  
 
Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα πρέπει να διεξαχθεί μία ακόμη διάσκεψη για την κατάσταση στην  επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων IFAX.  
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE