ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πόνσε έδιωξε το άγχος, ο Λιβάγια το «καθάρισε» και η ΑΕΚ επέστρεψε!

Ο Πόνσε έδιωξε το άγχος, ο Λιβάγια το «καθάρισε» και η ΑΕΚ επέστρεψε!

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη ήταν απόλυτα κατανοητό! 

Επιστροφή στις νίκες με κάθε κόστος και τελικά ο στόχος επετεύχθη χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα δράματα, σε ένα ΟΑΚΑ που ήταν αρκετά… παγωμένο, μετά τον αποτυχημένο Νοέμβριο της «Ένωσης». 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 των Ακριτών (οι οποίοι κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους), με το γκολ του Πόνσε μόλις στο 8′ να αλλάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης και τον Λιβάγια να μπαίνει στο παιχνίδι στο 64′, ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα του, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ στο 90′ με υπέροχο τελείωμα απέναντι στον Ζίβκοβιτς. 

inner

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ξάνθη κατάφερε να βγάλει μόλις μία καλή ευκαιρία στο ματς με τον Μπάρκα να φωνάζει «παρών» στο σουτ του Μπρίτο στο 59′, ενώ η ΑΕΚ από το 68′ και μετά δημιούργησε τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με κοινό παρανομαστή τον Λιβάγια, που είχε και δοκάρι στο 70′. 

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 20 βαθμούς (4η θέση), επιστρέφοντας στα θετικά αποτέλεσμα μετά τις 28/10 και η Ξάνθη παραμένει στους 18 (7η θέση), έχοντας την επόμενη αγωνιστική ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. 

Το ματς 

Το ζητούμενο σε τέτοιου είδους εντός έδρας ματς για το φαβορί είναι το γρήγορο γκολ και είναι το στοιχείο που ζητούν κατά κανόνα οι προπονητές, οπότε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την τροπή που πήρε το ματς. Έχοντας προλάβει μόλις στο 6’ να έχει την πρώτη της καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα, με δράστη τον Πόνσε. 

Η άμυνα των Ακριτών έδειξε μεγάλη ολιγωρία σε στατική φάση των γηπεδούχων, ο Κλωναρίδης τέλειωσε τη φάση όπως-όπως και δικαιώθηκε, αφού από την κόντρα στα σώματα και συγκεκριμένα του Οκάν, ευνοήθηκε ο Αργεντινός επιθετικός που τη βρήκε ακριβώς μπροστά σε κενή εστία και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. 

Εικόνα live 21962412/100093.jpg

 

Εικόνα live 21962412/44378.jpg

Η ΑΕΚ μπορεί να διατηρούσε ψηλά τις γραμμές της στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη το ζητούμενο που ήταν το γκολ, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε σταματήσει να γίνεται επικίνδυνη τουλάχιστον μέσω δημιουργίας δικού της παιχνιδιού. Ωστόσο, οι αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων έδινε δώρα, όπως αυτό στο 27’, με τον Αλμέιδα να δίνει ουσιαστικά την μπάλα στον Μάνταλο, αυτός βρήκε τον Πόνσε που όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα το πλασέ του να είναι από εύκολη γωνία για να αποκρούσει ο Ζίβκοβιτς. 

Ανάλογη ήταν η φάση του 33’, με τον Καμαρά να κάνει αυτή τη φορά το λάθος, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε εύκολη δουλειά στο σουτ του Κλωναρίδη που διένυσε ανενόχλητος το γήπεδο από τη μεσαία γραμμή, μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ξάνθη ήθελε να αλλάξει το μοτίβο της αναμέτρησης, αφού το «μηδέν» στη στατιστική κατηγορία των τελικών της προσπαθειών μόνο κολακευτικό δεν ήταν, και κυρίως δεν ήταν ενθαρρυντικό στην επιδίωξή της να πάρει κάτι από αυτό το ματς, που της είχε στραβώσει από νωρίς. 

inner

Αρχικά, κατάφερε να βάλει ένα φρένο στην ΑΕΚ και να την «παγώσει», ενώ στο 59′ έχασε την ευκαιρία της να ισοφαρίσει και να βάλει στο… τραπέζι άλλα δεδομένα στον αγώνα, με τον Μπάρκα να κάνει την απόκρουση του βραδιού. Η φάση άρχισε από τα αριστερά με τον Κασάδο να προσπερνά τον Μπακάκη, έστρωσε στον Μπρίτο που είχε μπει στο ματς αντί του Καντά, αλλά με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας κράτησε το μηδέν στην άμυνά του. 

Η ΑΕΚ ήθελε μια… βοήθεια και έγινε το προφανές από τον πάγκο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε τον Μάρκο Λιβάγια αντί του Λούκας Μπογέ που δεν φάνηκε και ο αγωνιστικός χώρος άρχισε να κατηφορίζει προς την εστία του Ζίβκοβιτς. 

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα του Μπακάκη τελειώνοντας πανέμορφα τη φάση με εντυπωσιακό γυριστό, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων τον νίκησε, ενώ δύο λεπτά αργότερα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς σε «κεραυνό» που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή. 

Η πίεση της ΑΕΚ στη συνέχεια του ματς δεν έφερε κάποια κλασική ευκαιρία, αλλά σίγουρα περιόρισε την Ξάνθη σε ρόλο… κομπάρσου, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει στο παραμικρό μέχρι τη λήξη του αγώνα και τελικά το 2-0 που φαινόταν θέμα χρόνου, έγινε στο 90’. 

Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Αλμέιδα, έκανε ακόμα ένα λάθος, ο Λιβάγια «ρόλαρε» πάνω του και με ψύχραιμο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ. 

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ – Γαλανόπουλος, Άλεφ – Κλωναρίδης (78’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (64’ Λιβάγια) – Πόνσε (84’ Γιακουμάκης) 

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Σβάρνας 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Οκάν, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο – Καμαρά, Κοβάσεβιτς (81’ Μελιόπουλος) – Σαρπόνγκ (72’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (51’ Μπρίτο) – Γέντρισεκ 

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μελισσόπουλος, Κίκε, Θυμιάνης 

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top