ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Dior - SAUVAGE EAU DE PARFUM

Dior - SAUVAGE EAU DE PARFUM

Από την στιγμή, που πρωτοδημιουργήθηκε, το Sauvage καθιερώθηκε ως μια δύναμη
της φύσης.

Η έντονη φρεσκάδα του κατέκτησε αμέσως το κοινό, σαν παλιρροϊκό κύμα.

Σήμερα, εξερευνά το άγνωστο τη μαγευτική ώρα του λυκόφωτος, τη στιγμή που όλα αλλάζουν ...

Όταν ο ουρανός γίνεται μπλε το σούρουπο και ο χρόνος «παγώνει», εμφανίζεται το νέο Sauvage. Μια στιγμή, που καθορίζεται από αρχαίους θρύλους, όπου οι λύκοι είναι οι θεοί και οι άντρες εκφράζουν τα ζωώδη τους ένστικτα.

Ο παγωμένος αέρας της νύχτας ξυπνά τα αρώματα της γης. Η φύση αποκαλύπτεται, έντονη και ευωδιαστή απελευθερώνοντας τα βαθιά, ρητινώδη και πικάντικα αρώματα της.

Αυτή η μαγική ώρα, ντυμένη με βαθύ μπλε χρώμα, προτάσσει ιερά στοιχεία, που απελευθερώνουν τα πιο άγρια ​​ένστικτα ...

Εμπνευσμένος από τη μυθική "Μαγική ώρα," ο François Demachy, ο Δημιουργός των Αρωμάτων Dior, δημιούργησε ένα νέο, μυστηριώδες Eau de Parfum, που προσθέτει μια νέα εκδοχή στην προσωπικότητα του Sauvage.


Αυτός ο καινούργιος, αναζωογονητικός ανεμοστρόβιλος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Το έντονο και συνάμα απαλό άρωμά του είναι δροσερό, εκπληκτικό, οικείο και αποπνέει νυχτερινή διάθεση. Μια μυστηριώδης δύναμη πλημμυρίζει την άψογη φρεσκάδα του. Πρόκειται για ένα Eau de Parfum αισθησιακών συμφωνιών, που ενσαρκώνει τη μαγεία αυτής της στιγμής, όταν όλα ηρεμούν και ο λαμπερός ουρανός μεταμορφώνεται στην πιο ελκυστική εκδοχή του.

Το Sauvage Eau de Parfum σηματοδοτεί την αλλαγή.

 


Δροσερό, έντονο και πιστό στην προσωπικότητά του
“Θέλησα να διατηρήσω τον χαρακτήρα του Sauvage και το γεμάτο αυτοπεποίθηση, εξαιρετικά αρρενωπό ταπεραμέντο του κρατώντας παράλληλα το έντονο και πιστό του άρωμα. Δεν ήθελα, όμως, να «κραυγάζει» και γι 'αυτό το δημιούργησα βήμα-βήμα από
την αρχή, επανεξετάζοντας όλα τα ισορροπημένα στοιχεία της σύνθεσης του. Προτίμησα να το "διευρύνω" παρά να το εντείνω, δίνοντάς του βάθος και ποικιλία στις χροιές.”
François Demachy, Δημιουργός Αρωμάτων Dior


Συνεπώς, το νόημα δεν ήταν να δημιουργηθεί κάτι "περισσότερο", αλλά κάτι "διαφορετικό", όπως μια νέα ισορροπία χωρίς υπερβολές ή ένα παιχνίδι βάθους αντί υπερβολής ή ακόμα εμπλουτισμένα μονοπάτια με ανασχηματισμένες νότες, αναζητώντας τη στιγμή, που ο χρόνος «παγώνει» κάνοντας την ατμόσφαιρα πλούσια και εκθαμβωτική.

Έτσι ένα άρωμα γεννιέται, κατ’ εικόνα αυτού του ζωηρού Sauvage.


Τα χρώματα της Μαγικής Ώρας
Αισθησιακά δροσερό, με ακριβή αποτελέσματα, το Sauvage Eau de Parfum ανανεώνει γενναιόδωρα την υπογραφή μιας λαμπρής σύνθεσης. Με την πικάντικη φρεσκάδα του,
η σύνθεση παρουσιάζει ανατολίτικες όψεις. Το Δροσερό / Ξυλώδες άρωμά του γίνεται ένα με το δέρμα μυστηριωδώς και αισθησιακά.

Το ξεκίνημα της νύχτας, όταν ακόμα δεν έχει έρθει το σκοτάδι, προκαλεί τον ήλιο αφήνοντας στο δέρμα τα τελευταία ίχνη της βραδινής ζέστης. Είναι δροσερό διατηρώντας την άμεση γοητεία του και παίζοντας με νέες μεταβαλλόμενες και ξεσηκωτικές χροιές.
Από την βάση μέχρι τις κορυφαίες νότες του, κάθε πτυχή του Sauvage έχει επαναπροσδιοριστεί, πιστό όμως στην υπογραφή του.


"Δεν δημιούργησα το Sauvage Eau de Parfum εστιάζοντας πάνω στο στοιχείο της δύναμης. Η υπογραφή του ήταν ήδη πολύ αναγνωρίσιμη. Ο στόχος δεν ήταν να τονιστεί αυτό το χαρακτηριστικό ή να κορεστεί η σύνθεση.
Αντί γι’ αυτό, προσπάθησα να εμπλουτίσω κάθε μία από τις κορυφαίες νότες του και να διαμορφώσω την παρουσία τους ώστε να δώσω ένα νέο χρώμα στην έντασή του."
François Demachy, Δημιουργός αρωμάτων Dior


Το εκπληκτικά δροσερό Περγαμόντο Καλαβρίας έχει καθιερωθεί ως η νότα της υπογραφής, ζωντανό και ζουμερό όσο ποτέ. Το Sauvage αποκαλύπτει αμέσως τα χρώματα του, χωρίς να δημιουργεί καμία σύγχυση, με πικάντικες νέες νότες που του προσθέτουν ζεστασιά και πληρότητα. Το Πιπέρι Σιτσουάν και οι Ροζ κόκκοι πιπεριού εξακολουθούν υπάρχουν, ενώ ο εξαιρετικά χαρακτηριστικός Αστεροειδής Γλυκάνισος διαχέεται παντού. Με τον ίδιο τρόπο, το Ινδονησιακό καρύδι χαρίζει νέες όψεις σε αυτά τα ζεστά μπαχαρικά. Εκλεπτυσμένο και κατά κάποιο τρόπο άγριο, παίρνει έναν πανέμορφο χαρακτήρα musky, ο οποίος συνοδεύει κάθε ακατέργαστη ύλη σε αυτή την απόλυτα ισορροπημένη σύνθεση.

Παράλληλα, μια ισχυρή νότα από Ambroxan® καθιερώνει την κεχριμπαρένια δύναμή του, χωρίς την οποία το Sauvage δεν θα ήταν Sauvage! Αν και είναι κυρίαρχη νότα, ωστόσο μοιράζεται «έδαφος» με μια ρητινώδη νότα από Ciste Labdanum, η οποία εξουδετερώνει τη ζωική της δύναμη και προσθέτει έναν υπαινιγμό Δέρματος με τις εκλεκτές πτυχές του φυτού. Ένας πολυτελής νέος φιλοξενούμενος εμφανίζεται με τη μορφή του Absolute από Papuan Vanilla, η οποία ξεδιπλώνει την ακαταμάχητη γκουρμέ γοητεία της, που διασταυρώνεται με τόνους καπνού χαρίζοντάς του την απόλυτη αρρενωπότητα.

Αυτή η εξαιρετική Βανίλια (αυθεντική ποικιλία Ταϊτής) συλλέγεται πράσινη και στη συνέχεια βυθίζεται σε καυτό νερό. Η επεξεργασία της γίνεται χρησιμοποιώντας μια μέθοδο εκχύλισης χωρίς διαλύτες CO2, αναδημιουργώντας την περίπλοκη δύναμη των αρωμάτων της και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Ενάντια σε ένα ξυλώδες σκηνικό στο οποίο το Vetiver είναι πολύ έντονο, διαχέει τον εμβληματικό εξωτισμό της, δίνοντας στο Sauvage αισθησιακούς ανατολίτικους τόνους.

Κατά τη διάρκεια της μαγευτικής μπλε ώρας, το Sauvage Eau de Parfum αναδημιουργείται με ζωντανές ανατολίτικες πτυχές και με έντονο αισθησιασμό.
Την ώρα που οι λύκοι ξεπροβάλλουν και ο ουρανός φλέγεται, μια νέα μαγεία αποκαλύπτεται. Ο καυτός αέρας συναντά τη φρεσκάδα της νύχτας.
Απελευθερωμένο από κάθε τι που δεν είναι αληθινό, το Sauvage γίνεται ένα με την έρημο.


Η Ώρα του Λύκου
Νέα εικαστικά
από τον Jean-Baptiste Mondino

Πράξη Ι
Το "Sauvage" κατακτά τον κόσμο. Ο μοναχικός ήρωας έχει τα χαρακτηριστικά του Johnny Depp. Ο θρύλος και η απόλυτη εικόνα προσδίδουν την επαναστατική ψυχή του σε μια μαγευτική υπαρξιακή αναζήτηση στην καυτή ζέστη της ερήμου.


Πράξη ΙΙ
Για άλλη μια φορά, ο Jean-Baptiste Mondino σκηνοθετεί τον Johnny Depp, στο μαγευτικό σκηνικό του λυκόφωτος της "Μαγικής Ώρας". Σήμερα, το Sauvage είναι ένα άρωμα και ένας ήρωας, όπου και οι δύο ενώνουν σώμα και ψυχή με την εικόνα του. Με φόντο έναν ταραγμένο ουρανό, ποζάρει και κοιτάζει. Γυμνός από τη μέση και πάνω, μεγαλειώδης και ήρεμος, είναι βασιλιάς και κυρίαρχος της γης του. Ένα κοπάδι λύκων τον περικυκλώνει στην έρημο βλέποντας τον να ξαναγεννιέται. Ο Σαμάνος έχει γίνει ηγέτης τους. Ο Johnny Depp είναι πιο αυθεντικός και Sauvage από ποτέ.


ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΙΛΜ
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΩΡΑΣ

Το Sauvage είναι ένα έντονο άρωμα που κατοικεί σε ένα σύμπαν βαθιά ριζωμένο στα αχανή τοπία της Αμερικανικής Δύσης. Ένα νέο ντοκιμαντέρ, «Ο Θρύλος της Μαγικής Ώρας» εξερευνά αυτή τη γη, που είναι βυθισμένη στη δεισιδαιμονία, ρίχνοντας μια ματιά βαθιά μέσα στον Ινδιάνικο μύθο του θεού κογιότ. Καμένοι από τον ήλιο, μια χούφτα ανδρών και γυναικών περιμένουν το λυκόφως σε μια ατμόσφαιρα πυρετώδους έντασης.
Απόψε, όταν ο ήλιος καίει τον ουρανό, πριν ανοίξει το δρόμο για τις γαλάζιες σκιές,
το θρυλικό κογιότ κάνει την εμφάνισή του. Απόψε, την «μπλε» ώρα, αυτό το ζώο-τοτέμ, μυθικός δημιουργός του Γαλαξία, βγαίνει για να ξεγελάσει τους ανθρώπους και να παίξει
με το πεπρωμένο τους.

Περισσότερα ακολουθούν…

 


Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ DIOR

Όταν η ζέστη στην πόλη είναι ασφυκτική και τα φώτα και ο θόρυβος είναι αφόρητα,
είναι καιρός να προχωρήσουμε. Με ένα μέρος της στον ωκεανό και ένα μέρος της στην έρημο η Καλιφόρνια μοιάζει να είναι μια διαφυγή – για μια απλή απόδραση, ή μια ατέλειωτη περιπέτεια. Η ιστορία της κρατά τους θρύλους των πρωτοπόρων, εκείνων των ανθρώπων που είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα πάντα με την ελπίδα μιας καινούριας ζωής. Αντιπροσωπεύει επίσης δεκαετίες ελευθερίας, ουτοπίας και ονείρων, τα οποία μερικοί κατάφεραν να διατηρήσουν. Αλλά την Άγρια Δύση πρέπει να την κερδίσεις. Αυτή η γη
των άκρων που εξακολουθεί να φιλοξενεί άγρια φυσικά τοπία, όπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τα άγρια ένστικτα που η κοινωνία προσπαθεί να εξαλείψει καθημερινά.
Από την έρημο του Joshua Tree μέχρι τα εκπληκτικά τοπία της Κοιλάδας του Θανάτου,
ο Μαγικός Δρόμος του Dior είναι μια αναζήτηση που διασχίζει 10 θρυλικούς τόπους.
10 σημεία κλειδιά – ή τα μυστήρια της Φύσης – από τους περασμένους αιώνες, βρίσκονται στο τέλος αυτών των δρόμων που έχουν υποφέρει από τη σκόνη, τον ήλιο και τον άνεμο και που φαίνονται τόσο εντυπωσιακά στο λυκόφως.


Joshua Tree
Προς τη Γη της Επαγγελίας
33° 52’ 24.3” N
115° 54’ 3.6” W

Η έρημος του Joshua Tree κρύβει ένα άγριο, ανεμοδαρμένο βασίλειο που καίγεται από τον ήλιο και τα χρόνια. Εκείνος που απομακρύνεται από τον κεντρικό δρόμο σύντομα θα χαθεί και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την έρημο, όπου σχηματίζονται μόνο περίεργες σιλουέτες χιλιάδων μυτερών δέντρων Joshua με φόντο τα κόκκινα βουνά. Ο θρύλος λέει ότι οι Μορμόνοι ονόμασαν έτσι αυτά τα σκληρά πολυετή φυτά καθώς διέσχιζαν την έρημο Mojave. Εξαντλημένοι μετά από εβδομάδες ταξιδιού προς την Άγρια Δύση, είδαν σε αυτά τα γιούκα μια θύμηση του Joshua, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μωυσή οδηγώντας τους Εβραίους στην Γη της Επαγγελίας. Μεσα στην ασφυκτική ζέστη, τα ανοιχτά χέρια των δέντρων υποδέχτηκαν αυτούς τους άντρες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.
Η έρημος του Joshua Tree ήταν το επίκεντρο του κινήματος της αντικουλτούρας της δεκαετίας του '60 και του '70, όπου οι άνθρωποι αναζητούσαν έμπνευση και απομόνωση σε αυτή τη μυστικιστική γη. Έτσι, αφηγείται μια ιστορία επιβίωσης και εγκαρτέρησης,
η οποία ψιθυρίστηκε το σούρουπο και με μόνο φως εκείνο των αστεριών.

 

Red Rock Canyon
Ιερή Γη
36° 9’ 6.9” N
115° 27’ 14.9” W

Καθώς τα φώτα του Λας Βέγκας ξεθωριάζουν με την απόσταση, το Red Rock Canyon μοιάζει σαν φάρος στη μέση της ερήμου. Η ιστορία της Καλιφόρνια γράφεται στις κόκκινες πλαγιές του Red Rock Canyon, που είναι φτιαγμένες από άμμο. Φλεγόμενοι την ώρα που δύει ο ήλιος, αυτοί οι αινιγματικοί βράχοι είναι οι μοναδικοί μάρτυρες των γεωλογικών αλλαγών που οδήγησαν στην εξαφάνιση των μυστικών ειδών, των οποίων οι μνήμες εξακολουθούν να στοιχειώνουν αυτή τη γη. Εδώ, οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής σκάλισαν μυστηριώδη σχέδια και προγονικά σαμανικά σύμβολα. Ο θρύλος λέει ότι αργότερα, στο κάτω μέρος του Red Rock Canyon, οι διάσημοι χρυσοθήρες Forty-niners βρήκαν μερικά εκατοστά φρέσκου χιονιού για να σβήσουν τη δίψα τους μετά από εβδομάδες απελπισίας που πέρασαν διασχίζοντας την Κοιλάδα του Θανάτου. Από τότε,
η ζέστη των κόκκινων βράχων είναι πάντα ένα τελικό ορόσημο για τους ταξιδιώτες,
που ξεκινούν να κατακτήσουν τη Μεγάλη Δύση.


Dublin Gulch
Η μυστηριώδης πόλη
35° 58’ 17.9” N
116° 16’ 25.1” W

Κάπου γύρω από την Κοιλάδα του Θανάτου, ένας σκονισμένος δρόμος διασχίζει κατά μήκος ένα εγκαταλειμμένο νεκροταφείο. Όποιος τολμήσει να πάρει αυτόν τον δρόμο σύντομα θα συναντήσει την Dublin Gulch, μια μυστηριώδη πόλη-φάντασμα της οποίας
οι ρίζες έχουν ξεχαστεί στο πέρασμα των αιώνων. Παρόλο που οι πληροφορίες σχετικά
με αυτόν τον τόπο είναι σπάνιες, σα να διαγράφονται επίτηδες από τις σκιές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το μεταλλευτικό παρελθόν των κατοίκων της. Ακριβώς στο κέντρο αυτού του άγριου και εχθρικού περιβάλλοντος, οι άνθρωποι έπρεπε να προσαρμοστούν και να απομακρυνθούν από τα ζωώδη τους ένστικτα. Βυθισμένα στα βράχια, τα σπίτια τους και άλλα ίχνη του παρελθόντος παραπέμπουν στην καθημερινή ύπαρξη των πρωτοπόρων, οι οποίοι άφησαν τα πάντα πίσω τους για την αναζήτηση ενός θησαυρού που πολλοί δεν τον βρήκαν ποτέ. Μετά τους ανθρακωρύχους ήρθαν κακοποιοί, χίπις και εξόριστοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ορισμένα μέλη της οικογένειας Manson λέγεται ότι βρήκαν καταφύγιο εδώ, βάζοντας την τελική πινελιά σε ένα μέρος με την πιο περίεργη ατμόσφαιρα, όπου ο άνθρωπος και η φύση έρχονται αντιμέτωποι ακόμη μια φορά.

 

Amargosa Opera House
Το Φάντασμα της Όπερας
36° 18’ 7.9” N
116° 24’ 52.8” W

Νότια της Κοιλάδας του Θανάτου, στη μικρή πόλη του Death Valley Junction, ένα τεράστιο λευκό κτίριο ξεχωρίζει με φόντο τους σκονισμένους λόφους – το τελευταίο προπύργιο πριν αρχίσει η έρημος. Είναι το ίδιο τοπίο που ερωτεύτηκε η Μάρτα Μπέκετ το 1967, όταν άφησε τα φώτα του Μπρόντγουεϊ για τη σκόνη της Κοιλάδας του Θανάτου, και ανέλαβε την Όπερα και το ξενοδοχείο Amargosa. Η Μπέκετ, μία εκπαιδευμένη χορεύτρια, έκανε παράσταση κάθε Σαββατοκύριακο στο μικρό, ξεχασμένο θέατρο ακόμα κι αν δεν είχε κοινό, θα έλεγε κανείς ότι ζωγράφιζε στους τοίχους - ένα πλήθος ανεξέλεγκτων μορφών που καταδικάστηκαν σε αιώνιο χειροκρότημα. Αν και τώρα έχει πεθάνει, η ψυχή της καλλιτέχνιδας εξακολουθεί να στοιχειώνει αυτό το μυστηριώδες μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να παραμένει ακίνητος. Φαντάσματα περιπλανιούνται στα δωμάτια του ξενοδοχείου και οι επισκέπτες συχνά τα βλέπουν να φεύγουν, απομεινάρια ενός φανταστικού παρελθόντος, τρομαγμένα από μια σκιά, μια ανάσα αέρα ή μια κραυγή μέσα στη νύχτα.


Κοιλάδα του Θανάτου – Ο Δρόμος των Είκοσι Μουλαριών
Ακολουθώντας τα ίχνη ενός πολύτιμου ορυκτού
34° 59’ 57.3” N
117° 39’ 2.3”W

Το 1881, όταν οι περισσότεροι άνδρες ήταν μαγεμένοι από το κυνήγοι του χρυσού,
ο William T. Coleman έφτιαξε την περιουσία του με τον βόρακα, ένα μυστήριο ορυκτό, που έμοιαζε με μικρές μπάλες βαμβακιού, που βρίσκονταν στο βάθος των αποξηραμένων λιμνών της Κοιλάδας του Θανάτου. Για να μεταφέρει αυτόν τον θησαυρό πίσω στον πολιτισμό, είκοσι μουλάρια θα τραβούσαν το πολύτιμο ορυκτό περισσότερο από 250 χιλιόμετρα διασχίζοντας το πιο ζεστό και ξηρό μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι γεννήθηκε ο θρύλος των “20 mule teams”. Φήμες οργιάζουν επίσης για 80 μουλάρια συνοδείας που τους επιτέθηκαν ορδές Ινδιάνων ή απατεώνες που τρελάθηκαν από τη ζέστη και το αχανές της ερήμου. Παραδόξως, ο στενός δρόμος «Twenty Mule Team»
δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για αυτές τις θρυλικές αποστολές. Το μυστήριο αυτού του απομονωμένου δρόμου παραμένει ανέγγιχτο, καθώς κυλά μέσα σε διαβρωμένα τοπία
που απλώνονται σε μια παλέτα από κόκκινο σε χρυσό, κάτω από τον επιβλητικό ήλιο
της Κοιλάδας του Θανάτου.

 

Η Παλέτα του Καλλιτέχνη
Μια πολύχρωμη οφθαλμαπάτη
36° 21’ 48.6” N
116° 48’ 15.3” W

Στα βάθη μιας χαμένης πεδιάδας της οροσειράς Amargosa βρίσκεται ένα μέρος όπου
η φύση εκφράζει την ευαίσθητη πλευρά της. Η Παλέτα του Καλλιτέχνη εμφανίζεται σαν μία οφθαλμαπάτη στη μέση της ερήμου. Αυτή η γεωλογική παραξενιά αποκαλύπτει μια ατέλειωτη ποικιλία ορυκτών ανάμεσα στους βράχους, μια απόδειξη για τα έντονα ηφαιστειακά επεισόδια που έχουν στιγματίσει την ιστορία της Καλιφόρνιας. Εδώ, τα μυστηριώδη φαινόμενα έχουν δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα παστέλ που διακοσμούν
τα σκοτεινά περιγράμματα των Black Mountains. Όπως ένας ζωγράφος που έχει βαρεθεί τον μονόχρωμο καμβά των άγονων τοπίων της Κοιλάδας του Θανάτου, η Φύση επέλεξε
τα ομορφότερα χρώματα για να σχεδιάσει ένα κρυμμένο έργο τέχνης. Η Παλέτα του Καλλιτέχνη είναι μια πρόσκληση στην ονειροπόληση, χαμένη σε έναν ελικοειδή κόσμο χρωμάτων του ουράνιου τόξου, όπου η φαντασία κυκλοφορεί ελεύθερη.

Το Μοναχικό Πεύκο
Στη Σκιά του όρους Whitney
36° 36’ 21.8” N
118° 3’ 46.3” W

Το Lone Pine στον δρόμο 395 βλέπει ανθρώπους που έρχονται και πάνε, σαν μια στάση,
ή σαν το σημείο εκκίνησης ενός μαγευτικού ταξιδιού. Καταφύγιο για χρυσοθήρες και εξερευνητές που αντιμετωπίζουν την αδιάβατη Σιέρα Νεβάδα. Αυτός ο τόπος ήταν πολύ περιζήτητος από τα στούντιο του Χόλυγουντ καθώς εμπεριέχει την ατελείωτη κατάκτηση της Δύσης. Η πόλη είναι περήφανη για την περασμένη δόξα της τα απτά αποτελέσματα της οποίας μπορεί να δει κανείς κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της, όπου μπορείς να δεις saloons και μπαρ κατειλημμένα από τυχοδιώκτες. Εκεί όπου οι χρυσοθήρες κάποτε αγόραζαν προμήθειες, οι ταξιδιώτες αναζητούν τώρα ένα άλλου είδους θησαυρό. Όταν
ο ουρανός φλέγεται με τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου, το Lone Pine κοιμάται ήσυχα
στη σκιά του αιώνια χιονισμένου Όρους Whitney, το οποίο τόσοι πολλοί έχουν ονειρευτεί.

 

Λόφοι Alabama
Το μοντέρνο Western
36° 36’ 36” N
118° 6’ 0” W

Στους πρόποδες των απότομων κορυφών της Σιέρα Νεβάδα, τα απαλά στρογγυλεμένα σχήματα των λόφων της Αλαμπάμα σχηματίζουν μια εκπληκτική σύνδεση μεταξύ της Yosemite και της Κοιλάδας του Θανάτου. Movie Road snakes: Ο Δρόμος των ταινιών που μοιάζει με φίδι ανάμεσα στις χρωματιστές καμπύλες των λόφων, αποκαλύπτει τοποθεσίες που χρησιμοποιούνταν σε παλιές ταινίες γουέστερν, όπου κυριαρχούσαν ο John Wayne,
ο Lee Marvin και ο Clint Eastwood. Κατά μήκος του δρόμου, οι βράχοι δημιουργούν καμάρες και άλλα εκπληκτικά σχήματα, πρόσωπα ή ζώα, αιώνια τοποθετημένα σε πέτρα και τα ονομάζουν Big Bertha (Μεγάλη Μπέρτα), Visible Man (Ορατός Άνθρωπος) και Peter’s Pumpkin (Κολοκύθα του Πέτρου). Οι μυστηριώδεις σκιές τους ζωντανεύουν το ηλιοβασίλεμα σε ένα μπαλέτο φαντασμάτων, καθώς η πέτρα, με τα ίχνη που άφησε πάνω της ο χρόνος, παίρνει τις αποχρώσεις της φωτιάς, σε αντίθεση με τις παγωμένες κορυφές των γειτονικών βουνών. Σταδιακά, οι λόφοι της Αλαμπάμα «σβήνουν» πριν εξαφανιστούν στην κρύα νύχτα της ερήμου.


Μοντέρνες Κορυφές Trona
Ο Καθεδρικός Ναός της Ερήμου
35° 37’ 3.8” N
117° 22’ 5.2” W

Αν μπορούμε να μάθουμε ένα πράγμα από τη φύση, αυτό είναι ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο. Αυτή η, μερικές φορές, σκληρή πραγματικότητα προκαλεί την ιστορία του Trona Pinnacles. Μια φορά κι έναν καιρό, δεν υπήρχε τίποτα εδώ παρά μόνο μια τεράστια λίμνη μέχρι να στεγνώσει το νερό, αφήνοντας μόνο μια έκταση από έρημο, όπου μόνο εντυπωσιακοί οβελίσκοι σκούραιναν τον σκονισμένο ορίζοντα. Εκατοντάδες από αυτούς σχηματίζουν περίεργες σιλουέτες, από κώνους σε πύργους και από ταφόπλακες μέχρι κορυφογραμμές. Το σύνολο δημιουργεί μια μυστικιστική ατμόσφαιρα τιμημένη από το όνομα, που επιβλήθηκε για λίγο, αυτό του Καθεδρικού Ναού της πόλης. Ωστόσο, αν και η φύση έδωσε ζωή σε αυτά τα εκπληκτικά αναχώματα, μπορεί να τα πάρει πίσω ανά πάσα στιγμή. Όντως, μέρα με τη μέρα η διάβρωση «πιάνει δουλειά», προδίδοντας την ευθραυστότητα αυτών των αρχαίων γιγάντων με τα ασβεστολιθικά τους πόδια. Είναι οι αδιάκριτοι φύλακες και
οι μοναδικοί σύντροφοι των σπάνιων ταξιδευτών που μπαίνουν στην καρδιά αυτού του σεληνιακού τοπίου.

 

Όρος Mountain
“Απλά, αγαπήστε τον Ιησού”
33° 15’ 14.9” N
115° 28’ 21.5” W

«Ο Θεός είναι Αγάπη». Αυτό είναι το μήνυμα του Salvation Mountain, του Βουνού της Σωτηρίας, ενός πνευματικού μνημείου στην παράξενη πόλη Slab, όπου οι νομάδες και διάφοροι εκκεντρικοί έχουν επιλέξει να συνυπάρχουν ελεύθερα. Το Salvation Mountain ήταν το όνειρο του Leonard Knight. Στην γνωστή ταινία του Sean Penn: Σον Πεν
Into the Wild (Ταξίδι στην Άγρια Φύση, ο ηλικιωμένος Ιππότης, που συναντά τον Alexander Supertramp στο δρόμο για την Αλάσκα, παίζει τον εαυτό του, εξηγώντας
τη σημασία της πίστης στην αγάπη και την ανθρωπότητα. Η φιλοσοφία του είναι: "Αγαπάτε τον Ιησού και κρατήστε τον απλό." Αφιέρωσε τριάντα χρόνια της ζωής του
στο βουνό του, διακοσμημένο με αρκετές χιλιάδες λίτρα χρώματος και άλλων υλικών που προέρχονταν από δωρέες. Μια απλή ταμπέλα στην είσοδο που γράφει: “Έχεις Χρώμα;” εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δώσουν και να μοιραστούν. Ο καλλιτέχνης πέθανε πρόσφατα, αλλά το έργο του, που διατηρείται και λατρεύεται από μια ολόκληρη κοινότητα, μοιάζει να είναι αθάνατο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top