ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το δικό του ΑΠΟΕΛ! Το ΤΡΙΚ του Τραμετσάνι που βραχυκύκλωσε τον Απόλλωνα του Σωφρόνη

Το δικό του ΑΠΟΕΛ! Το ΤΡΙΚ του Τραμετσάνι που βραχυκύκλωσε τον Απόλλωνα του Σωφρόνη

Η μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή στο γήπεδο τον Μούσα Αλ Τάμαρι, όμως ο Ιορδανός (και όχι μόνο) έσπευσε να δώσει τα συγχαρητήρια του και στον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, Παόλο Τραμετσάνι.

Και όχι άδικα… Ως συνήθως οι προπονητές είναι αυτοί που δέχονται τα πυρά στις αποτυχίες και στις κακές εμφανίσεις. Στις επιτυχίες όλα τα φώτα πέφτουν στους πρωταγωνιστές εντός γηπέδου, όπως για παράδειγμα τον Μούσα Αλ Τάμαρι.

Κόντρα στον Απόλλωνα όμως ο Ιταλός κόουτς του ΑΠΟΕΛ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη και επικράτησε στη μάχη του πάγκου κόντρα στον ομόλογο του, Σωφρόνη Αυγουστή.

Δείτε επίσης: Ποιος έκανε «ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» στον Κίρζη…

Σε ένα παιχνίδι με τόση ένταση, πάθος, νεύρα και έντονες διαμαρτυρίες για την διαιτησία, ξεχώρισε και η τακτική που ακολούθησε ο Τραμετσάνι. Ο Ιταλός παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές (κάποιες δεν τις περίμεναν πολλοί) και με σύστημα… έκπληξη, το 3-5-2.

Η ανάλυση της… επιτυχημένης αλλαγής του Τραμετσάνι

Ο 48χρονος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ κατάφερε με τις επιλογές του να μειώσει στο ελάχιστο τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του (αργή ανάπτυξη και έλλειψη δημιουργικότητας) και παρουσίασε μια ομάδα με σωστό αμυντικό πλάνο και παράλληλα ταχύτητα στην επίθεση και τη πλουραλισμό στη δημιουργία και την οργάνωση. Πως έγινε αυτό; Με λίγες και απλές κινήσεις…

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές ΞΕΣΠΑΣΜΑ Κίρζη – Οι καυστικές δηλωσεις μετά το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντησε στον Κίρζη ο Πετεβίνος: «Δεν μπορώ να μαντεύω τι θέλει να πει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά, έβγαλε από την ενδεκάδα τους Σόουζα και Ρέζα, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι ενώ υστερούν πολύ στην ταχύτητα μέσα στο παιχνίδι.

Παράλληλα επέλεξε να αλλάξει τον σχηματισμό με αμυντική τριάδα τους Καρλάο, Μερκή και Ιωάννου θωρακίζοντας την αμυντική γραμμή ενώ έδωσε στους γρήγορους και επιθετικογενείς Καζού και Ενσούε την ευχέρεια να ανεβαίνουν συνεχώς και να δίνουν έξτρα λύσεις στην επίθεση και πλάτος στο παιχνίδι των γαλαζοκίτρινων.

Το τρικ που δούλεψε στην εντέλεια

Αυτό όμως που βραχυκύκλωσε πλήρως τον Απόλλωνα και έδωσε στον ΑΠΟΕΛ επιθετική πνοή ήταν οι επιλογές προσώπων και θέσεων στον άξονα και την επίθεση. 

Δείτε επίσης: Και όμως ο κεραυνός του Νατέλ δεν βγήκε πρώτος – Το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μοράις είχε ρόλο αμυντικού χαφ, κάτι σαν σκούπα μπροστά στην άμυνα, ένας ρόλος που τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Από εκεί και πέρα χρησιμοποίησε τους Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ σε ρόλο μέσων box to box, κάτι σαν «οχταροδεκάρια» δηλαδή, δίνοντας ταχύτητα και έκανε τον ΑΠΟΕΛ πιο γρήγορο και επιθετικό. 

Μπροστά τους σε ρόλο επιθετικού διδύμου και σε πολύ… ελεύθερο ρόλο οι Τάμαρι και Νατέλ, οι οποίοι αρκετές φορές έβγαιναν στα πλάγια ή έρχονταν πιο κοντά με τους Ντε Βινσέντι-Ζαχίντ δημιουργώντας μια εκρηκτική τετράδα, για την οποία η αμυντική γραμμή του Απόλλωνα δεν είχε την απάντηση.

Βοήθησε και το γεγονός ότι ο Τάμαρι ήταν σε μεγάλή βραδιά όμως και οι υπόλοιποι ακολούθησαν κατά γράμμα το νέο πλάνο που εφάρμοσε ο Τραμετσάνι, ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και επιθετικά. Από την μέρα που ήρθε ο Ιταλός οι περσινοί πρωταθλητές βελτιώθηκαν σημαντικά στον αμυντικό τομέα όμως σε αρκετά ματς έδειξαν αδυναμίες στο επιθετικό τρίτο και στηρίζοντας αποκλειστικά στον Αλ Τάμαρι.

Κόντρα στον Απόλλωνα, ναι μεν τα έκανε σχεδόν όλα ο Ιορδανός και πάλι, όμως είχε άξιους συμπαραστάτες και για αυτό το λόγο είδαμε τον ΑΠΟΕΛ να δημιουργεί συνεχώς κινδύνους και από παντού… Καλή η κριτική όμως σε αυτό το σημείο αξίζει τα εύσημα ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ!

Ανδρέας Χρίστου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top