ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εσωτερική έρευνα για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού, διέταξε ο Λακκοτρύπης

Εσωτερική έρευνα για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού, διέταξε ο Λακκοτρύπης

Εσωτερική έρευνα για το τι ακριβώς έχει γίνει στην υπόθεση της απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στην Αγγλία, έχει διατάξει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Αυτό δήλωσε η Αναπληρωτής Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, σημειώνοντας πως ο Υπουργός ενημέρωσε για την έρευνα αυτή το Υπουργικό Συμβούλιο και διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να διερευνηθεί η υπόθεση.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση αυτή, η κ. Βασιλείου είπε πως η η εξέλιξη αυτή αφορά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ένας ιδιώτης, ο οποίος κατοχυρώνει τα δικαιώματα του, μπορεί να πραγματεύεται το χαλούμι.

Σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την πιστοποίηση του προϊόντος από πλευράς κράτους, και πρόσθεσε πως εντός της ημέρας θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες καθώς όπως είπε, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν σε νομικοτεχνικά σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση πού βρίσκεται το ζήτημα της αναγνώρισης του χαλουμιού ως κυπριακού προϊόντος, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως αποτελεί μιας από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοκρατίας η εξασφάλιση της τυποποίησης του χαλουμιού, και επανέλαβε πως εντός της ημέρας θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top