ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το κέρδος σε ευρώ για τους οδηγούς από την μείωση στα καύσιμα

Το κέρδος σε ευρώ για τους οδηγούς από την μείωση στα καύσιμα

Ένα ευρώ κατά μέσο όρο, στα €20 καύσιμα, θα κερδίσουν οι καταναλωτές, από τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή κατά 6 σεντ από την ερχόμενη Τρίτη (18/12).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος και την δημοσιογράφο Ελευθερία Παϊζάνου πιο κερδισμένοι θα βγουν αυτοί που έχουν θέρμανση πετρελαίου όταν θα πάνε να γεμίσουν τη δεξαμενή.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας στα 20 Ευρώ καύσιμα κίνησης, βενζίνης και πετρελαίου ο καταναλωτής θα γλιτώσει από 93 σεντ μέχρι 99,2 σεντ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται την Παρασκευή (14/12) η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων ήταν €1,21. Με €20 ο καταναλωτής θα βάλει στο αυτοκίνητό του 16,5 λίτρα, ενώ για την ίδια ποσότητα την Τρίτη (18/12) θα πληρώσει 99,2 σεντ λιγότερα. Για €20 βενζίνη 98 οκτανίων θα αγοράσει με την τιμή των €1,27 της Παρασκευής, 15,74 λίτρα, ενώ την Τρίτη για την ίδια ποσότητα θα πληρώσει 94,3 σεντ λιγότερα.

Για πετρέλαιο κίνησης η τιμή του οποίου ήταν την Παρασκευή €1,29 θα αγοράσει 15,5 λίτρα. Για την ίδια ποσότητα πετρελαίου την Τρίτη θα καταβάλει 93 σεντ λιγότερα.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης με βάση την τιμή των 90 σεντ εάν ο καταναλωτής αγόραζε την Παρασκευή πετρέλαιο θέρμανσης 200 ευρώ θα έβαζε στο ντεπόζιτό του 222,2 λίτρα. Αν πληρώσει την Τρίτη το ίδιο ποσό θα αγοράσει 238 λίτρα, δηλαδή θα έχει ένα κέρδος της τάξης των 16 λίτρων ή των €13,3 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top