ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατά της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ως κακόγουστο ανέκδοτο τη θέση της συνονόματής της περί μη αποκάλυψης οποιονδήποτε πληροφοριών με «παράνομα μέσα».

Η Χαραλαμπίδου αιτιολογώντας τη θέση της, εξήγησε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς που είχαν ως αποτέλεσμα την πάταξη της διαφθοράς, προέκυψαν μετά από ενέργειες πολιτών ή δημοσιογράφων, οι οποίοι «με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν».
Η βουλευτής, συνέχισε σημειώνοντας ότι ο τρόπος εξασφάλισης μιας πληροφορίας για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν έχει καμία σημασία, αλλά αυτά που μετρά είναι κατά πόσον ευσταθεί.

Αυτούσιο το σχόλιο της βουλευτού, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

"Κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η θέση της επιτρόπου προστασίας προσωπικων δεδομένων, κ. Ειρήνης Λοιζίδου: "Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παροτρύνονται να υποκλέπτουν και /ή να παρεμβαίνουν με παράνομα μέσα σε αρχεία για την εξασφάλιση πληροφοριών . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και όλοι ανεξαρτήτως θέσης /αξιώματος /ιδιότητας έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται και να τηρούν την έννομη τάξη και τους νόμους της Δημοκρατίας".

Ας της πει κάποιος οτι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς και η πάταξη της διαπλοκής προέκυψαν μετά που πολίτες, δημοσιογράφοι, με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν. Αλίμονο , αλίμονο αν σιωπούμε . Να παρακολουθούν πολίτες ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και πολλά άλλα που θα μπορούσα να απαριθμήσω και να σιωπούν ... ξέρετε θυμάμαι τι είπε ο προκάτοχος της ενώπιον της επιτροπής ελέγχου όταν οι τράπεζες επιχειρούσαν να αποκρύψουν στοιχεία και επικαλούνταν προσωπικά δεδομένα. Είπε: " Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα καταντήσουν το καταφύγιο κάθε κατεργάρη".

Όσο για το πως εξασφαλίζεται μια πληροφορία είτε για φοροδιαφυγή , είτε για ξέπλυμα, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διαφθοράς σημασία έχει αν μετά από διερεύνηση ευσταθεί και όχι πως εξασφαλίστηκε. Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι υπεράνω όλων. Τέτοιες θέσεις, οπως αυτή της κ. Λοιζίδου, οδηγούν στη σιωπή , τη συνενοχή και τη συγκαλυψη. Καλη συνεχεια κ. Λοιζιδου."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top