ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Χαραλαμπίδου στη Λοϊζίδου: «Αλήθεια και διαφάνεια υπεράνω όλων»

Κατά μέτωπο επίθεση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατά της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ως κακόγουστο ανέκδοτο τη θέση της συνονόματής της περί μη αποκάλυψης οποιονδήποτε πληροφοριών με «παράνομα μέσα».

Η Χαραλαμπίδου αιτιολογώντας τη θέση της, εξήγησε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς που είχαν ως αποτέλεσμα την πάταξη της διαφθοράς, προέκυψαν μετά από ενέργειες πολιτών ή δημοσιογράφων, οι οποίοι «με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν».
Η βουλευτής, συνέχισε σημειώνοντας ότι ο τρόπος εξασφάλισης μιας πληροφορίας για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν έχει καμία σημασία, αλλά αυτά που μετρά είναι κατά πόσον ευσταθεί.

Αυτούσιο το σχόλιο της βουλευτού, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

"Κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η θέση της επιτρόπου προστασίας προσωπικων δεδομένων, κ. Ειρήνης Λοιζίδου: "Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παροτρύνονται να υποκλέπτουν και /ή να παρεμβαίνουν με παράνομα μέσα σε αρχεία για την εξασφάλιση πληροφοριών . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και όλοι ανεξαρτήτως θέσης /αξιώματος /ιδιότητας έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται και να τηρούν την έννομη τάξη και τους νόμους της Δημοκρατίας".

Ας της πει κάποιος οτι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διεθνώς και η πάταξη της διαπλοκής προέκυψαν μετά που πολίτες, δημοσιογράφοι, με κίνδυνο την καριέρα τους η ακόμα και τη ζωή τους απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες και τις κοινοποίησαν. Αλίμονο , αλίμονο αν σιωπούμε . Να παρακολουθούν πολίτες ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και πολλά άλλα που θα μπορούσα να απαριθμήσω και να σιωπούν ... ξέρετε θυμάμαι τι είπε ο προκάτοχος της ενώπιον της επιτροπής ελέγχου όταν οι τράπεζες επιχειρούσαν να αποκρύψουν στοιχεία και επικαλούνταν προσωπικά δεδομένα. Είπε: " Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα καταντήσουν το καταφύγιο κάθε κατεργάρη".

Όσο για το πως εξασφαλίζεται μια πληροφορία είτε για φοροδιαφυγή , είτε για ξέπλυμα, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διαφθοράς σημασία έχει αν μετά από διερεύνηση ευσταθεί και όχι πως εξασφαλίστηκε. Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι υπεράνω όλων. Τέτοιες θέσεις, οπως αυτή της κ. Λοιζίδου, οδηγούν στη σιωπή , τη συνενοχή και τη συγκαλυψη. Καλη συνεχεια κ. Λοιζιδου."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top