«Στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο» απαντά στον Νετανιάχου η Αγκυρα

«Στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο» απαντά στον Νετανιάχου η Αγκυρα

Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών πραγματοποιήθηκε η ‘ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο’, όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την εισβολή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο απαντά στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στην ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι απορρίπτει “τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες εναντίον του τουρκικού στρατού από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βένιαμιν Νετανιάχου ο οποίος προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή από τις κατηγορίες για διαφθορά και τα πολιτικά προβλήματα στη χώρα του».

«Στις αποστολές και επιχειρήσεις κατά την ένδοξη ιστορία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ντροπή. Οι δολοφονίες μητέρας και παιδιών στο μπάνιο στη Λευκωσία, τα παιδιά που κάρφωσαν με σφαίρες η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ, εκείνοι που έχουν το αίμα των παιδιών των Παλαιστινίων στα χέρια τους, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εγγύηση για την ειρήνη του τουρκικού στρατού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών και ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σεβάστηκαν πάντοτε τους άμαχους και τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κτίσματα, με κόστος ακόμα και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση".

«Ένα τρανό παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας», προστίθεται.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE