ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φλέβα… χρυσού! Οι 12 καλύτερες μεταγραφές των κυπριακών ομάδων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φλέβα… χρυσού! Οι 12 καλύτερες μεταγραφές των κυπριακών ομάδων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μετά από 14 αγωνιστικές και μπόλικη δράση ήρθε η ώρα να διαλέξουμε τις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις των κυπριακών ομάδων!

Πάντοτε, οι μεταγραφές του καλοκαιριού συνοδεύονται με περγαμηνές και μεγάλα λόγια όμως μετά από ένα εξάμηνο ο θησαυρός αποδεικνύεται… άνθρακας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ξεχωρίζουν και το ThemaSports ετοίμασε ένα μίνι αφιέρωμα με την καλύτερη μεταγραφή κάθε ομάδας στην Κύπρο.

Από τον σεληνιασμένο… ‘Μέσι της Ιορδανίας’, Αλ Τάμαρι και τον ‘κίλερ’ Φακούντο Περέιρα μέχρι τα λαβράκια Κίνγκσλει, Σπόλιαριτς και πάει λέγοντας…

Του Ανδρέα Χρίστου

ΑΠΟΕΛ – Μούσα Αλ Τάμαρι

Το περασμένο καλοκαίρι προτάθηκε στον ΑΠΟΕΛ ο «Μέσι της Ιορδανίας» με τον Πρόδρομο Πετρίδη να αναλαμβάνει προσωπικά την υπόθεση μεταγραφής και να τον φέρνει στην Κύπρο. Αρχικά ο 21χρονος Μούσα Αλ Τάμαρι χρειάστηκε μερικά παιχνίδια για να ξεδιπλώσει πλήρως το ταλέντο του, όμως πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες που πάτησαν το πόδι τους στο νησί μας και ηγείται της… αντεπίθεσης που εξαπέλυσε ο ΑΠΟΕΛ στη μάχη του τίτλου.

Απόλλωνας – Φακούντο Περέιρα

Με προϋπηρεσία σε ΠΑΟΚ, Γκαμπάλα και αρκετές ομάδες της Αργεντινής και στο Μεξικό, ο 31χρονος Φακούντο Περέιρα ήρθε στον Απόλλωνα για να κάνει την διαφορά στο επιθετικό κομμάτι και την κάνει με το παραπάνω. 13 παιχνίδια (11 βασικός) και 10 γκολ από τον Αργεντινό, ο οποίος ηγείται της επιθετικής γραμμής του Απόλλωνα. Μοναδικό μελανό σημείο της μέχρι τώρα πορείας του είναι η… «απουσία» του από τα μεγάλα ματς καθώς κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ (2 ήττες, 1 ισοπαλία) δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

ΑΕΚ – Ίγκορ Σίλβα

Στον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν έβρισκε θέση και η ΑΕΚ συμφώνησε για τον δανεισμό του με την ομάδα του Πειραιά. Λίγους μήνες αργότερα ο Ιγκόρ Σίλβα είναι ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ του κυπριακού πρωταθλήματος και με διαφορά η καλύτερη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ασταμάτητα τρεξίματα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και πλαγιοκοπήσεις. Ένα… κλασικό σύγχρονο και… Βραζιλιάνικο μπακ μόλις 22 ετών.

Image result for ιγκορ σιλβα αεκ

Ανόρθωση – Μπέκα Μικελτάτζε

Το καλοκαίρι που πέρασε στην Ανόρθωση ήρθε ο Λαβόρδε μετά βαΐων και κλάδων, ο… γνωστός σε όλους Κατσαράβα, ο Κάτσαρ με το βαρύ βιογραφικό ενώ ο Ντουρίς κόστισε ένα κάρο λεφτά για να μετατραπεί ο δανεισμός του σε κανονική μεταγραφή. Αν και ο Σλοβάκος φορ της Κυρίας άρχισε να παίρνει τα πάνω του στα τελευταία παιχνίδια, θεωρούμε πως η καλύτερη μεταγραφή που έκανε η Ανόρθωση το περασμένο καλοκαίρι είναι αυτή του 21χρονου Μπέκα Μικελτάτζε. Ήρθε Κύπρο χωρίς πολλά πολλά και μόλις στα 21 του αποτελεί μια αξιόπιστη μονάδα στην ομάδα της Αμμοχώστου και ήταν ένας από τους λίγους που ξεχώρισαν ακόμη και στα ματς που οι κυανόλευκοι ήταν στα… κάτω τους. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος φορ, ως δεκάρι, εξτρέμ και είναι ένα πολυεργαλείο στην επίθεση με πολλά χαρίσματα.

ΑΕΛ – Ρούμπεν Χουράδο

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Ρούμπεν Χουράδο στην ΑΕΛ δεν περίμενε κανείς και πολλά πράγματα. Δεν είχε βαρύ βιογραφικό και ήρθε με την φήμη ενός έμπειρου και φιλότιμου στράικερ. Μέσα σε λίγους μήνες μας διέψευσε όλους με 8 γκολ σε 14 συμμετοχές! Αξιοσημείωτο είναι ότι σκόραρε σε 8 διαφορετικά ματς και όποτε βάζει γκολ η ΑΕΛ παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Ομόνοια – Ζόρντι Γκόμες

Σε μια ομάδα που παραπαίει ο 33χρονος Ισπανός μέσος, Ζόρντι Γκόμες ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα. Αν και άργησε να έρθει στο τριφύλλι (μέσα Αυγούστου μετά την προετοιμασία) έχασε μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και είναι ο πρώτος σκόρερ των πρασίνων με 6 γκολ! Ο Ισπανός με προυπηρεσία σε Πριμέρα και Πρέμιερ Λιγκ είναι ένας από τους λίγους διακριθέντες στη φετινή Ομόνοια.

Νέα Σαλαμίνα – Κίνγκσλει Ονιέγκμπου

Όταν η Νέα Σαλαμίνα έφερνε τον περασμένο καλοκαίρι τον 32χρονο φορ ύψους 1.91 μ., Κίνγκσλει Ονιέγκμπου δεν έκανε το κλικ σε πολύ κόσμο. Με προυπηρεσία σε δεύτερη και Τρίτη κατηγορία της Γερμανίας όμως ο έμπειρος Νιγηριανός φορ έδειξε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της Νέας Σαλαμίνας με 6 γκολ σε 14 συμμετοχές.

Δόξα – Μπόγκνταν Μιτρέα

Ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ το 2017 και μετά από ενάμιση χρόνο η Δόξα πραγματοποίησε μια ποιοτική μεταγραφή προσθέτοντας εμπειρία στα μετόπισθεν της. Ο 31χρονος Ρουμάνος αμυντικός είναι βασικός και αναντικατάστατος με 14 συμμετοχές ως βασικός και προσθέτει ποιότητα στην αμυντική γραμμή της προσφυγικής ομάδας ενώ είναι και ακόμη μια πηγή κινδύνου στα στημένα.

Αλκή – Ματίας Σπόλιαριτς

Στον Απόλλωνα ήταν πολύ δύσκολο να βρει θέση στη μεσαία γραμμή και δόθηκε ως δανεικός στην Αλκή για να πάρει εμπειρίες. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα ο 21χρονος Σπόλιαριτς ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα και είναι το πρώτο βιολί στην αντεπίθεση που κάνει η ομάδα της Αλκής για την παραμονή στην κατηγορία. 13 συμμετοχές και 4 γκολ εκ των οποόων τα 3 στα τελευταία 4 ματς όπου η Αλκή μετράει 3 νίκες!

Πάφος – Άνταμ Νέμετς

Ήρθε ως ένα από τα καλοκαιρινά μπαμ της Πάφου όμως άργησε να πάρει μπρος. Βασικός φορ της Εθνικής Σλοβακίας με τεράστια εμπειρία σε Γερμανία, Βέλγιο και Ρουμανία ο 33χρονος Νέμετς δείχνει στα τελευταία ματς γιατί η Πάφος έκανε την υπέρβαση. 7 τέρματα σε 12 ματς εκ των οποίων τα 4 στα τελευταία 4 ματς. Κλασικός επιθετικός και φοβερό δίδυμο με τον Αγκούλο ο Σλοβάκος…

ΕΝΠ – Ιωάννης Πίττας

Μαζί με τον Ουντότζι είναι οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν όμως o 22χρονος Ιωάννης Πίττας (δανεικός από τον Απόλλωνα) πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Γρήγορος, διεισδυτικός και με 3 γκολ σε 11 ματς παίρνει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Ερμής – Γεράσιμος Φυλακτού

Μπορεί οι φτεροπόδαροι να πραγματοποιούν κακή σεζόν όμως υπάρχουν παίκτες που κρατάνε ψηλά τη σημαία, όπως ο Ταραλίδης και ο Φυλακτού. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Ομόνοια τον άφησε ελεύθερο και ο Ερμής έβαλε στη φαρέτρα του ένα πολυεργαλείο για τη μεσαία γραμμή. Δεν έχασε παιχνίδι (14 ματς βασικός) και πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Αραδίππου βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας.

Image result for φυλακτου ερμης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top