ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Γιατί ανάφερε την Σκορδέλη ο δικηγόρος του Τζιωνή - Ακονίζουν τα ξίφη τους με Κατηγορούσα Αρχή

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Γιατί ανάφερε την Σκορδέλη ο δικηγόρος του Τζιωνή - Ακονίζουν τα ξίφη τους με Κατηγορούσα Αρχή

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση έχουν τα γεγονότα με εκείνη την υπόθεση», είπε η Κατηγορούσα Αρχή στον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, όταν αυτός αναφέρθηκε στην υπόθεση Σκορδέλη, για να υποστηρίξει την θέση του ότι ήταν παράνομη η λήψη σημειωματάριου από το όχημα, στο οποίο συνελήφθη ο πελάτης του.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Στην δικαστική διαδικασία της Παρασκευής (11/1) για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου, αγόρευσαν ο Δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή και η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής για το ζήτημα που έθεσε ο πρώτος, κατά πόσον η Αστυνομία έλαβε νόμιμα σημειωματάριο από το όχημα του παππού του κατηγορούμενου, στο οποίο και συνελήφθη.

Ο κ. Αναστασίου, επικαλούμενος την υπόθεση Σκορδέλη, αναφέρθηκε σε βαν το οποίο φερόταν να άνηκε σε κατηγορούμενο, ο οποίος έλειπε στο εξωτερικό, έτσι η Αστυνομία δεν μπορούσε να λάβει την συγκατάθεσή του για διερεύνησή του. Οι Αρχές, έλαβαν την συγκατάθεση του πατριού του κατηγορούμενου και το ερεύνησαν, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε την θέση αυτή, αφού δεν ήταν νομότυπη.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή, προσπάθησε να εξηγήσει γιατί έφερε ένσταση στο να κατατεθεί ως τεκμήριο το εν λόγω σημειωματάριο, λέγοντας ότι αυτό γίνεται, γιατί λήφθηκε παράνομα κατά παράβαση του συνταγματικού δικαίου, αφού δεν υπήρχε ένταλμα λήψης του και βάσει νόμου,  δεν έπρεπε να ληφθεί.

Στην αγόρευσή της η Κ.Α., διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος λόγος για το σημειωματάριο και ποια είναι η συνταγματική παράβαση που έγινε. Επίσης, έθεσε ότι έγινε αποσφράγιση του οχήματος από την Αστυνομία στην παρουσία του Τζιωνή και δεν σφραγίστηκε ξανά για να μπορεί να ελεγχθεί ή να ληφθούν τεκμήρια όπως και όποτε θέλει η Αστυνομία.

Επίσης,  η Κ.Α. θέλοντας να απαντήσει στον κ. Αναστασίου για την υπόθεση Σκορδέλη που επικαλέστηκε,  είπε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σχέση έχουν τα γεγονότα της υπόθεσης του διπλού φονικού με εκείνη, ενώ αναφέρθηκε επίσης στα γεγονότα της.

«Πρόκειται για πραγματική μαρτυρία το σημειωματάριο» πρόσθεσε η Κ.Α. και είπε ακόμα ότι η Αστυνομία είναι νομικά καλυμμένη μετά την σύλληψη του υπόπτου, να το ερευνήσει, ενώ επισήμανε ότι το όχημα δεν επιστράφηκε ποτέ στον ιδιοκτήτη του για να χρειάζεται νέο ένταλμα έρευνας.

Το δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία για τις 17 Ιανουαρίου, όπου θα ανακοινώσει την απόφασή του για το εν λόγω ζήτημα, ενώ αναμένονται και νέες καταθέσεις μαρτύρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top