ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Διαφώνησε με την ποινή - «χάδι» στον Τιμολέοντα το Ανώτατο -Θα γεράσει στις Κεντρικές Φυλακές

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Διαφώνησε με την ποινή - «χάδι»  στον Τιμολέοντα το Ανώτατο -Θα γεράσει στις Κεντρικές Φυλακές

Από 10 σε 15 χρόνια, αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης του Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους, που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του 20χρονου, τότε, γιου του, Οδυσσέα Θεμιστοκλέους.

Θυμίζουμε ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου 2018, την επιβολή 10χρονης ποινής φυλάκισης στον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους κρίνοντάς τον ένοχο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Η οικογένεια του 20χρονου δολοφονηθέντα, έκρινε λανθασμένη την απόφαση του Κακουργιοδικείου και άσκησε έφεση με την Νομική Υπηρεσία, για την ποινή που επιβλήθηκε στον πατέρα του Οδυσσέα.

Το Ανώτατο στην απόφαση του, υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ο περί φυλακών νόμος και η μείωση της ποινής του κάθε κατηγορούμενου και ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποινή στον καταδικασθέντα, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 15 χρόνια.

Το χρονικό του φονικού

Θυμίζουμε πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο γιος του Αλέξανδρος Θεμιστοκλέους ήταν αυτός που πυροβολήσετέ τον γιο του μετά από τσακωμό που είχαν. Να σημειώσουμε πως ο Αλέξανδρος ήταν ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Αλέξανδρος είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως άκουσε το πατερά του να λέει στο αδελφού του, «Εννά με κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top