ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας- Πότε «χτυπά» την Κύπρο το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό

ΚΑΙΡΟΣ: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας- Πότε «χτυπά» την Κύπρο το ισχυρό  χαμηλό βαρομετρικό

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από την Κυριακή 13/1, ενώ νέο, ισχυρό, βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τρίτη φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πολύ ισχυρούς ανέμους. Πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία. Διαβάστε αναλυτικά

 

Το βράδυ του Σαββάτου 12/1, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ψηλότερα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια, ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένονται χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένονται χιόνια αλλά τη νύκτα, σταδιακά, αναµένεται χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά ή και τα ηµιορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Τρίτη µικρή πτώση, ενώ την Τετάρτη αναµένεται περαιτέρω αισθητή πτώση. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία του Τροόδους, ήταν 46 εκατοστά, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου. Οι θερµοκρασίες που καταγράφηκαν σήµερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευµα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top