ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Επιβεβαιώνονται επιστημονικά οι πέντε πυροβολισμοί

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Επιβεβαιώνονται επιστημονικά οι πέντε πυροβολισμοί

Έκθεση με επιστημονική επιβεβαίωση των πέντε πυροβολισμών εναντίον Νίκου Ροδοθέου, παρέδωσε η Κατηγορούσα Αρχή στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την Τετάρτη (16/1).

Της Γεωργίας Παππούτα

Με σκοπό να επιχειρηματολογήσει σε σχέση με το αίτημα της για παραμονή του πρώτου κατηγορούμενου -37χρονου Παλαιστίνιου- υπό κράτηση, η Κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε νέα στοιχεία ενώπιων του δικαστηρίου. 

Ανάμεσα σε αυτά, οι επιστημονικές έρευνες που διενεργήθηκαν στην μοτοσυκλέτα χρώματος άσπρου και την οποία ο Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του. Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν στην μοτοσικλέτα, βρέθηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου.

Ενώπιων του δικαστηρίου τέθηκε και η έκθεση Αρχιαστυφύλακα της ΥΠΕΓΕ, η οποία σύμφωνα πάντα με τα όσα ειπώθηκαν στη δικαστική διαδικασία, επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν πέντε πυροβολισμοί εναντίον του Ν. Ροδοθέου, ενώ οι κάλυκες έδειξαν ότι είναι από το ίδιο πυροβόλο όπλο.

Να σημειώσουμε ότι ο 33χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος ήταν ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση απαλλάχθηκε των κατηγοριών και δεν προχώρησε η ποινική δίωξη εναντίον του.

Ο 26χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση και παράλληλα μάρτυρας κατηγορίας, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τα δύο πρόσωπα, ενώ γνώριζε ότι ήταν ένοχοι για την απόπειρα φόνου, με σκοπό να τους παράσχει την δυνατότητα να διαφύγουν την τιμωρία. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον κατηγορούμενο που με θεληματική κατάθεση του ενέπλεξε και άλλα άτομα στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και ο Ιωσήφ Ιωσήφ ("Σήφης"), ο οποίος συνελήφθη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις (09/01) και κρατείται από την ψευδοαστυνομία. 

Ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορούμενου ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στις τέσσερις κατηγορίες που του προσάπτουν, οι οποίες αφορούν συνωμοσία για φόνο, για απόπειρα φόνου, για κατοχή πυροβόλου όπλου και κατοχή πυρομαχικών. Να σημειωθεί ότι μετά από δειγματοληψίες, το γενετικό υλικό του 37χρονου εντοπίστηκε στο εσωτερικό μαύρου κράνους, το οποίο βρισκόταν στην μοτοσικλέτα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top