LIKE ONLINE

Η αντίστροφη μέτρηση για τον HELLAS SAT 4 – Δορυφόρος €230 εκ. με την Κυπριακή και Ελληνική σημαία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Η αντίστροφη μέτρηση για τον HELLAS SAT 4 – Δορυφόρος €230 εκ. με την Κυπριακή και Ελληνική σημαία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 05/02 εκτοξεύεται ο νέος δορυφόρος HELLAS SAT 4 ο οποίος φέρει την ελληνική και κυπριακή σημαία.

Το «πράσινο φως» από τους ειδικούς μετεωρολόγους στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης που βρίσκεται στη Γαλλική Γουιάνα, ούτως ώστε να μεταφερθεί στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο εκτοξευτήρας «Ariane 5», ο οποίος θα μεταφέρει τον ελληνικό δορυφόρο «Hellas Sat 4».

Οι καιρικές συνθήκες στη Γαλλική Γουιάνα, μπορούν να αποτελέσουν ένα τελευταίο εμπόδιο στη διαδικασία πριν από την εκτόξευση, καθώς η βροχή είναι απαγορευτική για τη μεταφορά μέχρι το σημείο εκτόξευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω περιοχή συχνά χαρακτηρίζεται ως «τροπική κόλαση» λόγω του καιρού της.

Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν,  οι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκριση τους και ο εκτοξευτήρας «Ariane 5» με βάρος 800 τόνων και ύψος 51 μέτρων, μετακινήθηκε αργά για περίπου πέντε χιλιόμετρα πάνω σε ειδικές ράγες μέχρι το «launch pad ELA» του Διαστημοδρομίου της Ευρώπης.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης στην πλατφόρμα εκτόξευσης του εκτοξευτήρα -που φέρει μέσα στο πάνω μέρος του τον μεγαλύτερο εμπορικό δορυφόρο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, τον «Hellas Sat 4». Δορυφόρος ο οποίος είναι βάρους 6,5 τόνων.

Όλα είναι έτοιμα για την εκτόξευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23:01 ώρα Ελλάδας/Κύπρου το βράδυ της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.

Στην εκτόξευση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Δρ. Βασίλης Μαγκλάρας ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

Το γεγονός θα μεταδίδεται με ειδικές ζωντανές εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από το CAPITAL TV, αλλά θα όμως ταυτόχρονα διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο στους δορυφόρους της EΒU, ABS και από το δορυφόρο της εταιρείας HELLAS SAT 3.

Παράλληλα θα πραγματοποιείται και διαδικτυακή μετάδοση (webcast) από την ιστοσελίδα της HELLAS SAT και από ειδική ιστοσελίδα όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί ηλεκτρονικά σε οποιαδήποτε portal ή ιστοσελίδα ενδιαφέρεται να μεταδώσει ζωντανά την εκτόξευση. 

Η τηλεοπτική μετάδοση από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας θα ξεκινήσει στις 22.15 ώρα Ελλάδος/Κύπρου για δοκιμές εκπομπής και η κανονική τηλεοπτική ροή θα ξεκινήσει στις 22.30.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top