ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο δρόμο μητέρα με το παιδί της - “Την έβγαλαν έξω, δεν ήξερε τα δικαιώματα της”

ΚΥΠΡΟΣ: Στο δρόμο μητέρα με το παιδί της - “Την έβγαλαν έξω, δεν ήξερε τα δικαιώματα της”

Μόνο λύπη και ντροπή για την κοινωνία μας μπορούν να προκαλέσουν εν έτει 2019 τα περιστατικά που αφορούν μητέρες με παιδιά, που διαμένουν σε άθλια κατάσταση, χωρίς ρεύμα και νερό και στην χειρότερη περίπτωση, χωρίς στέγη για τις ίδιες και τα παιδιά τους.   

Ακόμη χειρότερη είναι η αντιμετώπιση που έχουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι γυναίκες που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους τις ‘πετάνε’ στο δρόμο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.  

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Κίνησης για το δικαίωμα στέγασης, Λευτέρης Γεωργίου, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 άτομα χωρίς στέγη, με το ένα περιστατικό να αφορά μητέρα με το παιδί της στην Λεμεσό, την οποία ο σπιτονοικοκύρης έδιωξε από τον χώρο διαμονής της. Ο κ. Γεωργίου εξήγησε πως η συγκεκριμένη μητέρα δεν ήξερε τα δικαιώματα της και μπορούσε να διαμείνει, ενώ οι μητέρες και κυρίως οι μονογονεϊκές οικογένειες δέχονται συνεχείς απειλές.  

Μάλιστα, ο Εκπρόσωπος της Κίνησης μίλησε και για περιστατικό στη Λευκωσία με γυναίκα που διαμένει σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και νερό. Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας έχει ενημερωθεί και παρενέβη για την επίλυση και των δύο περιπτώσεων.  

Ο κ. Γεωργίου μεταξύ άλλων εξέφρασε την αγανάκτηση του με το φλέγον ζήτημα και πως εδώ και 6.5 μήνες η Κυβέρνηση τους έχει στο περίμενε. Αιτούνται τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στη Λεμεσό, για το οποίο τους είχαν ‘τάξει’ σχέδια, τα οποία δεν είδαν ποτέ.  

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα στην κοινωνία μας ο κ. Γεωργίου κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής κωλυσιεργία με αποτέλεσμα να μένει κόσμος στον δρόμο. Μάλιστα, όπως ανέφερε το κράτος μέχρι στιγμής έχει πληρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ σε ξενοδοχείο, με το οποίο εξήγησε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας που χρειάζονται.

Επιμέλεια: Γεωργία Παππούτα

Δείτε τα όσα δήλωσε στο παρακάτω βίντεο:  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top