ΚΥΠΡΟΣ

ΑΠΟΕΛ: «Το πάθημα δεν έγινε ποτέ μάθημα»

ΑΠΟΕΛ: «Το πάθημα δεν έγινε ποτέ μάθημα»

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της με αφορμή την βομβιστική επίθεση στον διαιτητή Βασίλη Δημητρίου.

Αναλυτικά:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΔΗΜΟΣΙΑ» ΛΤΔ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο, την άνανδρη βομβιστική επίθεση εις βάρος του διεθνούς διαιτητή Βασίλη Δημητρίου και εκφράζει την αμέριστη στήριξη της σ’ αυτόν, στην οικογένεια του και στην διαιτησία. Η αποτρόπαια αυτή πράξη συμπληρώνει ακόμα ένα καταστροφικό κρίκο στην αλυσίδα της βίας στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Η εγκληματική αυτή ενέργεια, είναι η πέμπτη αριθμητικά μέσα σε έναν χρόνο εις βάρος Κύπριου διαιτητή. Όλες χαρακτηρίζονται από το ίδιο σενάριο. Διαιτητές στιγματίζονται μέσα από δημόσιες δηλώσεις, «υποδεικνύεται» μέσα από τις δημόσιες αναφορές ότι θα καταγγελθούν και η συνέχεια είναι γνωστή. Τα εγκληματικά στοιχεία «νουθετημένα» από τις δημόσιες τοποθετήσεις και υπονοούμενα, οπλίζουν το χέρι τους για το επόμενο βήμα. 

Το πάθημα δεν έγινε ποτέ μάθημα. Ούτε από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που «ελαφρά τη καρδία» ανοίγουν το στόμα τους και προσπαθώντας να «χαϊδέψουν τα αυτιά» των οπαδών τους προχωρούν σε εμπρηστικές δηλώσεις, ούτε και από την ίδια την Πολιτεία και τους θεσμούς που φαίνονται για ακόμα μια φορά αδύναμοι να προλάβουν ή να εξιχνιάσουν τέτοιες ενέργειες.  Δυστυχώς η ατιμωρησία συνεχίζεται και τα εγκληματικά στοιχεία νιώθουν άτρωτα για να συνεχίσουν το άνανδρο έργο τους.

Δυστυχώς το κυπριακό ποδόσφαιρο βαδίζει πλέον σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Και οι πλείστοι που  ασχολούνται με αυτό, στα δύσκολα δείχνουν με τις πράξεις τους να αποποιούνται των ευθυνών τους. Κάτω από το αδιάφανο πέπλο, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται, κρύβουν το κεφάλι και τις ευθύνες τους χωρίς να  αντιλαμβάνονται πως αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετούν ουσιαστικά το σπρώχνουν προς το χείλος της καταστροφής.

Ο ΑΠΟΕΛ συναισθανόμενος την τεράστια ευθύνη που δημιουργεί το μέγεθος και το ειδικό βάρος του επέλεξε εδώ και χρόνια την αποφυγή σχολιασμού της διαιτησίας και τη διενέργεια εμπρηστικών δηλώσεων.

Επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Καλούμε τις διοικήσεις όλων των ομάδων να υιοθετήσουν την  πολιτική για μη δημοσία αναφορά στη διαιτησία. Υπάρχουν οι ενδεδειγμένες οδοί και όργανα όταν μια ομάδα αποφασίσει να προχωρήσει σε καταγγελία διαιτητή. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top