ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φρέναρε την χαρά της Ρόμα η Πόρτο!

Φρέναρε την χαρά της Ρόμα η Πόρτο!

Σκορ πρόκρισης για τους «8» πήρε η Ρόμα που επικράτησε της Πόρτο με 2-1. Ονειρώδες βράδυ για τον Ζιανόλο που σκόραρε δύο φορές. Κράτησε ζωντανούς τους «δράκους» το γκολ του Άντριαν.

Ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς, άφησαν Ρόμα και Πόρτο, με τους «τζιαλορόσι» να παίρνουν ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη τους στο «Ολίμπικο» με 2-1. 

Ο Νίκολα Ζανιόλο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, αφού σε ένα ονειρώδες βράδυ, που πέτυχε τα πρώτα του δύο ευρωπαϊκά γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και τον πρώτο λόγο ενόψει επαναληπτικού. 

Ωστόσο, το πάρτι του 19χρονου, αλλά και της ομάδας του Ντι Φραντσέσκο, το χάλασε δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Άντριαν που είχε περάσει αλλαγή, μιας και το γκολ που πέτυχε, δίνει ενδιαφέρον στη ρεβάνς και κρατά ζωντανές τις ελπίδες των «δράκων». 

Το ματς 

Άκρως μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Ρώμη, με τους «τζιαλορόσι» να είναι αυτοί που επικράτησαν στα σημεία, χωρίς πάντως να υπάρχει η τεράστια φάση, με εξαίρεση το δοκάρι του Τζέκο. 

Η ομάδα του Ντι Φραντζέσκο, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, πάτησε στην περιοχή του Κασίγιας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε τελική στην εστία. 

Οι Πορτογάλοι στη συνέχεια ισορρόπησαν κάπως το ματς, άρχισαν να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή και φρόντισαν να κλείσουν τους χώρους προς τα καρέ του Κασίγιας. 

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τη Ρόμα στο 27’, με τον Τζέκο να κάνει τη σέντρα, τον Κασίγιας να διώχνει με υπερένταση, με την μπάλα να καταλήγει στον Πελεγκρίνι το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο και σταμάτησε στα χέρια του Ισπανού τερματοφύλακα. Η απάντηση από τους «Δράκους» ήρθε στο 31’ αλλά ο Μιράντε μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Φερνάντο. 

Πάντως, οι «τζιαλορόσι» ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Τζέκο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 37ο λεπτό να βρει δίχτυα. Ο Φάτσιο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Βόσνιο στην περιοχή και εκείνος αφού άδειασε τον Μιλιτάο, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, με τον Κασίγιας να την βρίσκει ίσα-ίσα, αποτρέποντας το γκολ. 

Στην επανάληψη η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά και στο 50’ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Κριστάντε να κάνει το σουτ και τον Κασίγιας να διώχνει με γροθιές. 

Η απάντηση της Πόρτο ήρθε στο 57’ με τον Ντανίλο μετά από κόρνερ να νικάει τους πάντες στην περιοχή, με την μπάλα πάντως να μην του κάνει το χατήρι και να περνάει ξυστά άουτ. 

Από εκείνο το σημείο οι «τζιαλορόσι» ανέβασαν στροφές, με τον Πελεγκρίνι στο 67’ να ρίχνει προειδοποιητική βολή και τον Κασίγιας να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 

Ότι δεν κατάφερε ο Πελεγκρίνι, το πέτυχε ο Ζανιόλο σε ένα ονειρώδες βράδυ για τον νεαρό Ιταλό στην Ευρώπη. 

Στο 70ο λεπτό, ο Ελ Σαράουι βρήκε τον Τζέκο στην περιοχή, ο Βόσνιος κατέβασε και έστρωσε στον Ζανιόλο που πλάσαρε ιδανικά, νικώντας τον Κασίγιας για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη. 

Ο 19χρονος Ιταλός «χτύπησε» και πάλι στο 76’. Ο Τζέκο έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στρώθηκε στον Ζιανόλο που στη συνέχεια της φάσης με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. 

Και εκεί που οι Ρωμαίοι ήταν κοντά σε ένα καθαρό σκορ ενόψει της ρεβάνς, ήρθε σε μια ανύπωπτη φάση η Πόρτο να ανάψει φωτιές ενόψει του ματς στο Οπόρτο. 

Στο 79’ οι «Δράκοι» βγήκαν μπροστά, η στραβοκλωτσιά του Σοάρες έγινε… ασίστ στον Άντριαν και εκείνος μείωσε σε 2-1, με τον Μανωλά να έχει ευθύνη στο γκολ, αφού έχασε εντελώς τη φάση.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top