ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Αρνητική οικογενειακή παράδοση - 23χρονος παραδέχθηκε κατοχή έχοντας δυο αδέρφια μέσα στη φυλακή για τον ίδιο λόγο

ΚΥΠΡΟΣ: Αρνητική οικογενειακή παράδοση - 23χρονος παραδέχθηκε κατοχή έχοντας δυο αδέρφια μέσα στη φυλακή για τον ίδιο λόγο

Στην επιφάνεια βγήκαν ξανά οι υποθέσεις δύο αδελφών που καταδικάστηκαν για κατοχή ναρκωτικών σε διαφορετικές περιπτώσεις, μετά και την σύλληψη του τρίτου τους αδελφού το μεσημέρι της Δευτέρας (13/02). 

Της Γεωργίας Παππούτα

Οι υποθέσεις αφορούν Ελληνοκύπριους με την αρχή να κάνει ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας, ο οποίος στις 5 Φεβρουαρίου 2016, εντοπίσθηκε να έχει στην κατοχή του δώδεκα κιλά κάνναβης. Το Δικαστήριο είχε επιβάλλει την ποινή των εννέα χρόνων φυλάκισης. 

Την συνέχεια έκανε ο δεύτερος αδελφός, ακριβώς ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου 2017, έχοντας στην κατοχή του 4 κιλά κάνναβης και για τα οποία του επιβλήθηκε η ποινή των τεσσάρων χρόνων.  

Όλα αυτά φαίνεται να μην παραδειγμάτισαν τον μικρό αδελφό της οικογενείας, αφού ενώ τα δύο αδέλφια του βρίσκονται στο κελί για ναρκωτικά, πιάστηκε (13/02) από μέλη της ΥΚΑΝ την ώρα που προμήθευε άλλο άτομο με κάνναβη. Μάλιστα, στην οικία του, την οποία όπως φαίνεται τα μέλη  της ΥΚΑΝ έχουν ερευνήσει πολλάκις, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 2.430 γραμμάρια, ενώ σε σωματική έρευνα στον νεαρό, βρέθηκε κοκαΐνη για την οποία παραδέχθηκε ότι του ανήκει. Ο νεαρός αυτή την στιγμή βρίσκεται σε προσωποκράτηση μέχρι να τύχουν οι ανάλογες εξετάσεις της υπόθεσης.  

Η οικογενειακή αυτή ιστορία με τρία αδέλφια βουτηγμένα στα ναρκωτικά, είναι βαρυσήμαντη για την Κυπριακή κοινωνία, με τα στατιστικά να αποδεικνύουν ότι η νεολαία καθημερινά εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στη μάστιγα ουσιών. Μάλιστα, οι συλλήψεις, οι ποινές αλλά και στην χειρότερη περίπτωση μεγάλα εγκλήματα που προκύπτουν από χρήστες, δεν φαίνεται να παραδειγματίζουν την κοινωνία.  

Την πιο μεγάλη ανησυχία ωστόσο, γεννά το νεαρό των ηλικιών που εντοπίζονται με ουσίες, αλλά και οι πρόσφατες υποθέσεις με μαθητές σε όλες τις πόλεις του νησιού μας. Η νεολαία μας και πιο πολύ οι γονείς και ο περίγυρος παιδιών επιβάλλεται να αφυπνιστούν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά με αυτά που ερχόμαστε αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα, εξάλλου αυτός είναι και ο κύριος λόγος δημοσίευσης τέτοιων υποθέσεων. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top