ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη διαφωνία μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Πολυβίου -«Λίβελλος η αναφορά»

Έντονη διαφωνία μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Πολυβίου -«Λίβελλος η αναφορά»

Έντονη διαφωνία μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου, κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας για την τρίτη ποινική υπόθεση εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου (επαναταξινόμηση ομολόγων του εν λόγω τραπεζικού οργανισμού).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται και από το ΚΥΠΕ, ο Πολυβίου ως συνήγορος υπεράσπισης της Ελίζας Λειβαδιώτου, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, κι αναφερόμενος στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης, επέρριψε την ευθύνη στην Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο για «άστοχες ενέργειες» της νομικής υπηρεσίας, που καταγράφονται σε ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου.

«Δεν είναι αυτή κατηγορία να εκτοξεύεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης» φέρεται να είπε ο κ. Κληρίδης.
Και πρόσθεσε: «Έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμά τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων».

Ο Πολυβίου ανταπάντησε με νόημα: «Το οποίο Ανώτατο λοιδορείται στις εφημερίδες». Αναφερόταν ασφαλώς στα όσα κατήγγειλε ο αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος Κληρίδης, περί οικογενειοκρατίας στον τομέα της δικαιοσύνης και ισχυρές σχέσεις μεταξύ δικηγόρων και δικαστών του Ανωτάτου.

Ο Γενικός Εισαγγελέα ζήτησε να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας λόγο για «λίβελλο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top