Έτοιμο σε ποσοστό 88% το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου

Έτοιμο σε ποσοστό 88% το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του βρίσκεται το νέο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, καθώς η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 88%, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο του Χελουάν, ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

 
Το Μουσείο θα έχει έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Σημαντικό νέο στοιχείο του νέου Μουσείου θα είναι εκθέματα από τον τάφο του Τουταγχαμόν, που δεν έχουν παρουσιαστεί από το 1922, που έγινε η μεγάλη αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη.
 
Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ράνια Αλ Μάσατ δήλωσε ότι «το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβίωση του τουρισμού ως την κύρια πηγή εισοδήματος της Αιγύπτου».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE