ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την πήρε από το χεράκι και ΚΛΕΙΔΩΣΕ εξάδα με διπλό «κτύπημα»!

Την πήρε από το χεράκι και ΚΛΕΙΔΩΣΕ εξάδα με διπλό «κτύπημα»!

Το ντέρμπι του ΓΣΠ που έγινε ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΛ (23/2) τελείωσε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 2-0. Και τα δύο γκολ ο Ραμίρεζ (37′ και 63′) που πήρε από το χέρι την Ομόνοια και την οδήγησε στην εξάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά. Οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους και είχαμε ένα αργό ρυθμό. Και οι δύο μονομάχοι ήθελαν το τρίποντο, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Οι άμυνες ήταν κλειστές, σωστές αμυντικές παρεμβάσεις από Ομόνοια και ΑΕΛ και όποτε πήγαιναν να δημιουργήσουν κάτι καλό τα χαλούσαν στη τελική πάσα.

Τα λεπτά κυλούσαν, σαφώς οι γηπεδούχοι είχαν το ακουστικό και στο Ερμής – Ανόρθωση όμως ήθελαν να κερδίσουν (ή την ισοπαλία τουλάχιστον) για να είναι εξάδα.

Το παιχνίδι ήταν 0-0 μέχρι το 37′ ώσπου ήρθε ο Ραμίρεζ και εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πρόσεκ για το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή έκανε καλό στους πράσινους, ανέβηκαν ψυχολογικά και ήρθε και η ατυχία για την ΑΕΛ καθώς στο 40′ ο Λαφράνς αντικατέστησε τον τραυματία Αντρέ Τεϊσέιρα.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και με το σφύριγμα της ανάπαυλας η Ομόνοια πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ομόνοια προέβει σε αναγκαστική αλλαγή. Εκτός ο Παναγή, στη θέση του ο Μεχίας με τον Κύπριο πορτιέρο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Δεν επηρέαστηκε από αυτό η γηπεδούχος ομάδα, συνέχισε να ελέγχει την αναμέτρηση και να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να απειλήσει. Η ΑΕΛ από την άλλη είχε κάποιες καλές μεσοεπιθετικές εκλάμψεις όμως έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό.

Με αυτά και αυτά ήρθε και το 2-0 για την Ομόνοια μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ. Ο Ραμίρεζ στο 63′ από κοντά με πλασέ νίκησε τον Πρόσεκ και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Αυτό ήταν και το δεύτερο προσωπικό γκολ του φορ των πρασίνων στην αναμέτρηση.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, η Ομόνοια κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα σχετικά εύκολα και ήξερε πως ήταν μια ανάσα από την εξάδα.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι φιλοξενούμενοι κυρίως μετά το 75′ επιχείρησαν να ανεβάσουν ρυθμούς και να παίξουν πιο επιθετικά αλλά χωρίς την ουσία, που ήταν το γκολ της μείωσης για να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, η Ομόνοια κράτησε το 2-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα του Γιώργου Νικολάου και έτσι πέτυχε αυτό που ήθελε πριν το παιχνίδι, δηλαδή να μπει στην εξάδα και να κερδίσει το ντέρμπι. Από την άλλη η ΑΕΛ έχασε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει και να δει από θέση ισχύος το αυριανό (24/2) ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΠΟΕΛ.

Ομόνοια: Παναγή (46΄ Μεχίας), Βύντρα, Κούσουλος, Μαυρίας, Μανρίκε, Κατελάρης, Γκόμεθ, Ατζαγκούν (86΄ Μόντες), Τζιωνής (77΄ Σοάρες), Κολοβός, Ραμίρεζ

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Ντόσα, Τεϊσέιρα (41΄ Λαφράνς), Λεάντρο (68΄ Αγκάνοβιτς), Νταβόρ, Μυτίδης (63΄ Χουράδο), Μακρής, Γουίλερ, Τεξέϊρα, Αντόνια, Αντάμοβιτς

Κίτρινες: Ατζαγκούν, Βύντρα, Μεχίας/Αντάμοβιτς 6η, Γουίλερ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top